התמודדות עם קושי רגשי אצל בת
אורית
בתי נפרדה מהחבר והיא לא ישנה מאז
⌄
בתי בת 23, עד לפני שלושה חודשיים הייתה בקשר ארוך מאוד עם החבר, בערך ארבע שנים. מהרגע שהם נפרדו נשבר לה הלב והיא לא מצליחה לישון בלילות ולהרדם. זה מאוד משפיע לה על החיים ועל כולנו. היא עדיין גרה בבית והתחילה רק השנה ללמוד לתואר.אני לא יודעת איך לעודד אותה ואיך לגרום לה לשכוח מהבחור. אני מבינה כאמא שמאוד קשה לה אבל אני אשמח ליעוץ מה לעשות לגביה. חשבתי כבר לשלוח אותה לפסיכולוג.ובקשר לבעיות השינה שלה אני שוקלת אם לקחת אותה לרופא שייתן לה מרשם לכדורי שינה ואולי זה יעזור גם להרגיע קצת את המערכת.אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי. יום טוב והמשך שבוע טוב לכולם.
ד"ר אורן חסון
שלא יהיה הרגל מתמשך מדי
⌄
אורית יקרה,
זה לוקח זמן, ונכון שהלב נשבר לראות את הילדה כך. את כנראה צודקת במחשבה שלך על טיפול נפשי. אם היא לומדת באוניברסיטה מסודרת, בדרך כלל היא תמצא שם את האפשרות להגיע לטיפול חינמי. אם לא, אולי טיפול פרטי. וכדורי שינה, להתחלה, יכולים לעזור. רופא המשפחה יוכל גם לתת כדורים להרגעה אם צריך. שתדבר איתו. אבל חשוב מאד בצד הרגיעה הזו גם לשנות הרגלים של חשיבה. שלא תמשיך לשקוע בתחושות הקשות שלה, כי זה עלול להפוך להרגל מתמשך מדי, וזה לא טוב.
אורית
תודה על התגובה המהירה
⌄
ד"ר חסון,ראשית תודה על ההתייחסות הרצינית והעניינית.הראתי לבתי את תשובתך, דיברנו על הנושא והיא מסכימה לעזור לעצמה וללכת לטיפול.בקשר לכדורי שינה- אני לוקחת לפעמים כדור שנקרא אמביאן CR והוא כדור שמאוד עוזר לי. הוא לא ממכר ולא עושה לי תופעות לוואי. לקחתי אותו במרשם רופא כמובן אבל חשבתי אולי לתת לה בעצמי כמה פעמים ואולי זה יעזור,נקצר תהליכים ונתחיל לשפר כבר את המצב.השאלה אם אפשר לתת לה על דעת עצמי?
ד"ר אורן חסון
מרשם רופא
⌄
אורית יקרה,
אני לא רופא, ולא מוסמך לתת לך תשובה על כך. אבל בעיקרון, אם תרופה דורשת מרשם רופא, הרי זה משום שיש סיבות רפואיות לכך, והחלטה של רופא נדרשת לקבלתה. היא יכולה לגשת לרופא שלה, או אולי לטלפן אליו כדי לשאול, אם את רוצה לחסוך את הזמן.
אורית
מרשם רופא
⌄
ד"ר חסון,תודה על ההתייחסות, דיברתי כבר עם הרופא שלי. היא בהחלט תוכל להגיע עליו לקבל מרשם. אני מודה על העזרה ועל צומת הלב.יום טוב