איך להיות אמן מצליח
טינקרבל
אנשים
⌄
שלום רב
ד"רכתבתי לך לא מזמן על אותו נושא, איני מוצאת את ההודעה, אבל אין זה משנה...רציתי להוסיף פרטים שלא כתבתי בשאלה שלי אלייך...אני אומנית, אחת שאמורה לעבוד עם קהל עם זאת אני מוצאת שקל לי להיות בבית לבד הרבה יותר מאשר להתרועע בחברה , נעים לי כך, ומידי פעם ,פעם בכמה זמן נחמד לדבר עם מישהו, להפגש. בייחוד שאני צריכה אוזן קשבת או עזרה,כן אני יודעת שזה אנוכיזה יוצר בעיות מגוון בעיות, הבעיה העיקרית היא ההשפעה על קריירה והתנהלות עתידית . אני רואה אומנים מסביבי, לא יותר מידי אבל כמובן יש אומנים שיש להם חרדות ושריטות ועם זאת מצליחים להתנהל בחברה וגם אם אין להם כריזמה הם מאוד חברותיים, דוחפים נפגשים עם אנשים בקלילות, יתכן וזה אהבת אדם ויתכן וזה יותר סוג של התנהלות לקריירה, אם זה מקדם או לא מקדם?,אין לי מושג עדיין!!! זה בטוח מקל פה ושם שצריך פה ושם עזרה קלהקראתי עכשיו מאמר על כך שחלק נכבד מהקריירה של אמן זה אנשים, להכיר כמה שיותר אנשים יותר טוב, אבל ....זו בעצם הבעיה העיקרית שלי בחיים, אני יכולה לאלץ את עצמי אבל בסופו של דבר זה "לאלץ" , האם זה יהיה אמיתי? האם זה יעזור לי באמת? האם זו הדרך?האם אין מקום לאומנים קצת יותר סגורים? ניראה שפעם זה היה אחרת, פעם הייתה יותר פריבילגיה לאנשים כאלו, לא הייתה את אותה דינמיקה , היה יותר מרחב ומקום לאומנות והיום זה יותר שואואוף, אמריקניזציה שכזו, לדחוף לדחוף כל הזמן להפעיל מרפקים לזייף חיוכים,אולי זו נקודת המבט שלי ,אבל אני פחות ופחות רואה בשטח אומנים עם השפעה טבעית ולא מאולצת, כאלו שיכולים לאפשר לעצמם לטבוע בחרדה שלהם ולא לצאת מהבית.לא אומרת שהיה יותר טוב, אבל עדיין בעולם של היום דינמי,אני מוצאת את עצמי לומדת ועובדת 17 שעות ביום בלי הפסקה ובקושי מתקדמת, שוב פעם זה רק התחלה כל יום מחדש,אז איך אפשר גם למצוא אנרגיות לאנשים אחרים?עם כל זה??
ד"ר אורן חסון
איך להיות אמן מצליח?
⌄
טינקרבל יקרה,
כל אדם מגיע עם האופי שלו, ואין ספק שאינטליגנציה רגשית, ובצידה גם אנרגיה טבעית להשקעה בה, מסייעים כמעט בכל תחום. טוב, אולי חוץ מדייג בעזרת חכה. תארי לעצמך פוליטיקאי מופנם.חלק מההצלחה, גם של אמן, היא למכור. זה לא אומר שאין כאלה שלא יצליחו אחרת, אבל זה הרבה יותר קשה. לפעמים יש להם סוכן שמוכר בשבילם, או בעל גלריה שמאמין בהם ודוחף אותם, או מבקר אמנות. אבל בסופו של דבר, אמן מצליח דרך השפעת עבודתו על אחרים. אחרת, זה כמו לכתוב שירים למגירה. זה יכול להיות שירה נפלאה, והמגירה יכולה להתפעל מאד מהשירה הזו, אבל זה לא מספיק. צריך להוציא את זה החוצה, וזה אכן, במידה רבה, עניין גם של יכולת למכור.נתתי לפני כשנה הרצאה במוזיאון ישראל, על האבולוציה והסוציולוגיה של האמנות, ובה סקירה גם על המרכיבים החברתיים שלה. כך האמנות עבדה כמעט מאז ומתמיד, ועוד יותר מתקופת הרנסאנס, שבה החלה התמחות של גילדת האמנים. צריך למכור. לפעמים להתפשר על מכירות, לפעמים על חיוכים מזוייפים, ולפעמים לריב כי את לא מוכנה להתפשר, מה שהוא הימור שלפעמים מצליח בגדול, ולפעמים מפסיד בגדול.