התמודדות עם קושי בזוגיות
איילת
בעיות פסיכולוגיות שמפריעות לקשר
⌄
ד"ר שלום,המקרה שלי קצת מסובך.התחלתי קשר עם בחור, נראה שזה הולך לכיוון רציני.הבעיות שלי הם כאלה..בשל בעיות פסיכולוגיות שאני מטופלת כבר 4 שנים, הפסקתי את הטיפול באמצע, וזה גרם לשריטה מסויימת, שגורמת לי לבעיות בתקשורת.אם זה אומר: לרעוד, להילחץ שמתחילים לפתח איתי שיחה, יש לי דברים להגיד אבל משהו בתוכי מונע למילים לצאת, מן מועקה..אני מאוד רוצה לפתח איתו שיחות, אני רוצה שהוא יכיר אותי יותר, אני בן אדם מאוד מעניין ומצחיק וכיף לנו מאוד ביחד, אבל לפעמים הוא לא מבין למה אנחנו לא מדברים הרבה או שאני מאוד מפחדת משיחות ובורחת באמצעות סקס/דברים אחרים למיניהם.אני לא רוצה שהוא יחשוב שאני לא בחורה רצינית שרוצה רק סקס, למרות שהוא הבין שאני מחפשת קשר רציני הוא לא מבין את עומק הבעיה שלי.זה התחיל רציני ואני לא רוצה שזה ייהרס ויהפוך לסתם, אני באמת מרגישה אליו משהו מיוחד.מה אני אמורה לעשות?יש שמייעצים לחזור לטיפול, ואולי זו הדרך.אבל איך אני עוזרת לעצמי להתמודד עם זה ?לא רק מולו אלא מול עוד אנשים שאני מפספסת בדרך..תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
הכי קרוב למה שאת חושבת לנכון
⌄
איילת יקרה,
לצערי, מכיוון שאיני מבין את עומק הקושי שלך, ובודאי שלא את הסיבות לו, אני מתקשה לתת לך פיתרון קל. אני מתרשם שאת יודעת מה את צריכה לעשות ואיך את צריכה לנהוג בזוגיות, גם אם לא תמיד בכל רגע נתון. נסי לנהוג הכי קרוב למה שאת חושבת לנכון. אל תילחצי אם פספסת משהו, ועשית משהו שאינו נכון, כי כולנו כאלה. למדי את הלקח, והמשיכי הלאה עם התנהגות שתהיה קרובה יותר למה שאת חושבת שנכון לעשות.