התמודדות עם קושי בזוגיות
מור
חייבת עצה
⌄
שלום,
שמי מור ואני יוצאת עם בחור כשנתיים ושלושה חודשים. בתחילת הקשר גרתי לבד ככה שהייתה לנו פרטיות והקשר היה כייפי ואפילו מדהים.לא חשבתי על חתונה והתמסתדות כפי שאני חושבת היום.כיום אני בתהליך התחזקות אני גרה עם כמה שותפות, והחלטתי לפני מספר חודשים להפסיק לקיים יחסים עם החבר כי אינני מרגישה טוב עם עצמי, בייחוד לאור העובדה שהוא רק מדבר על הצעת נישואין ואינו עושה דבר באמת.הבעיה הבסיסית היא שמשך שנתיים אינו מצא עצמו בשוק העבודה, ואם כן אז עבודות זמניות שאינו אהב ולכן עזב. הבחור בן 30 ואין כלל חסכונות, לי לעומתו יש חסכון נאה.כיום ברוך השם הוא מצא עבודה בתחום אותו הוא לומד, אך גם עכשיו יש לו תלונות, שהוא מתחיל בשמונה בבוקר ואינו יודע מתי יסיים את היום.אני חיה שנתיים וחצי בחרדות: מתי הוא ישתלב בחברה ? מה הבעיות שלו להתקבל לעבודה ? זה בחור יצירתי מאוד בתחום המוסיקה, תחום קשה לפרנסה.בקיצור אני מרגישה על הקצה: מה איתי? מתי הוא יחשוב עליי ? על זה שאני מתה כבר לגור איתו אחרי החתונה, כמה זמן לחכות עד שהוא יהיה מסודר כלכלית ?המצב שככל שהזמן עובר אני מתוסכלת, עצובה, לעיתי יש לי מצבי רוח , נמאס לי ללכת איתו למסעדות או לעל האש או לחברים אין לנו מקום משלנו אין לנו פרטיות וזה הורג אותי...אני מלחיצה אותו... וזה רק מרחיק אותו ממני...האהבה הייתה ענקית...אני מפחדת כי אני יודעת שהוא בן אדם עם לב זהב, אבל מבחינת המסדות יש פערים ענקיים ואני א יודעת מה לעשות ? אייך להתמודד ?אני כיום סטודנטית להסבת אקדמאים לחינוך מיוחד, גם זה נותן לו סיבה לעכב את עניין החתונה כי אייך נחייה מ- 8000 שח ?אני צריכה עזרה תודה
ד"ר אורן חסון
איך לשפר את הטעם של עוגה אפויה?
⌄
מור יקרה,
כל כך קל להחליט כאשר הכל ברור, וכל כך קשה, כאשר התמונה לא ברורה – חלקה טוב, ואולי טוב מאד, וחלקה לא טוב, ואולי רע או מבשר רעות.אבל גם לא לגמרי הבהרת עם מה את רוצה להתמודד: עם הפחדים שלך, או עם האופי שלו?על הפחדים שלך יש לך יותר שליטה. לכאורה. עם האופי שלו יהיה לך יותר קשה להתמודד. זה פחות באחריותך, זה מאבק, וכפי שכתבת, גם אם זה מצליח, זה מרחיק אותו ממך. את רוצה לשפר את טעמה של עוגה כשהיא כבר כמעט אפויה לגמרי, וזה לא קל.אני לא יכול לתת לך עצה ברורה מה לעשות, כי אלו החיים שלך, ואת צריכה להחליט. קחי בחשבון שלא תוכלי לשנות אותו באופן דרמטי, ושאלי את עצמך אם, בתנאים האלה, את רוצה להמשיך איתו (וברור לי שהאלטרנטיבה היא להתחיל לחפש, להתאהב ושיאהבו אותך, מחדש, ושאין לך כוח, ואולי רצון לזה). ושאלי את עצמך על מה את רוצה לעבוד, ואיך לעשות זאת באופן הטוב ביותר.ויש לך גם דרכים להשפיע עליו, אבל בשביל זה את צריכה לפחד פחות מחיים איתו במידה שלא תצליחי, ומאורח החיים שצפוי אז, ולהיות סבלנית הרבה יותר. יעוץ אישי יכול לעזור לך, אם את מרגישה שזה קצת גדול עליך, או שאת רוצה תמיכה או הכוונה כדי להיות "מדוייקת" יותר בהתנהגות איתו.יש לי נסיון ביעוץ מסוג זה. התהליך אמנם אינו מיידי, אבל יעיל. אם תרצי, את מוזמנת ליצור איתי קשר (לחציכאן).