התלבטות רומנטית: מה לעשות?

תאריך פנייה: 02.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רומן
איך להתחיל עם ידידה
02.04.2010 • 18:44

שלום,
רציתי להתייעץ איתכם אולי תעזרו לי.הייתה לי חברה שנתיים ונפרדנו סופית, יש לי ידידה שגם לה היה חבר שנתיים בערך והיא גם נפרדה ממנו.בזמן אחרון אני יוצא איתה לפעמים לדבר ולהסתובב....אני מרגיש שאני רוצה אותה , לנסות להיות איתה במערכת יחסים אבל אני לא ממש יודע איך עושים את זה.כשהיא מדברת אתי היא מספרת לי הרבה דברים שהיא לא מספרת לאנשים אחרים, אותו דבר גם אני, היא מחייכת אלי הרבה וגם אני אבל אני לא בטוח ממש שאני באמת מעניין אותה ואני לא רוצה ליצור מצב של פאדיחה.למשל היום כשראינו סרט אצלי בבית הלכתי למיטה ואמרתי לה בואי, היא אמרה "לא זה בסדר אני פה" וישבה על הכסא שליד. באמצע סרט היא זזה על הכסא כי ראיתי שלא היה לה ממש נוח אז אמרתי לה שוב "בואי לפה למה את יושבת שם" והיא שוב אמרה לי "זה בסדר נוח לי אני אוהבת את הכסא הזה והמשיכה לשבת".שאלתי אותה "את מתייבשת או משהו?" היא אמרה "לא. נוח לי פשוט" והמשיכה לשבת.לפעמים יש לי תחושה לפי ההתנהגות וצורת הדיבור שלה שאני כן מעניין אותה, אבל לפעמים אני חושב בגלל דברים מסויימים , לדוגמא מה שסיפרתי עם הסרט.ואני לא יודע מה לעשות בקשר לזה איך להיות בטוח ואיך לדעת שיש לי סיכוי איתה.אשמח עם תעזרו לי תודה רבה!

ד"ר אורן חסון
האם לשנות פאזה?
04.04.2010 • 10:23

רומן יקר,
ראה, יש שתי גישות לעניין הזה.לקחת סיכון, לספר לה מה אתה מרגיש, ולהסתכן בדחייה, ואולי גם, כתוצאה מכך, באובדן הידידות (כי לאחר מכן, היא תאבד את ה"ידידות הבטוחה" שהרגישה אתך, שיש לה גבר, חבר, שמעריך אותה אבל לא מחזר אחריה, ולפעמים זה מאד נוח).לאסוף עוד מידע, כדי להיות בטוח יותר. הסיפור שסיפרת על חוויית צפיית הסרט אצלך, למשל, נותן את הרושם שהיא באמת לא מעוניינת. המידע הזה, שאתה אוסף על היחסים ביניכם, אמור לכוון אותך. הקושי הוא שיכול להיות שהיא מתנדנדת בין "לא, אני לא רוצה, אל תתקרב" לבין "היום אני רגישה, פגועה, וזקוקה לקירבה, אנא התקרב, אבל באופן בטוח, לא מיני". ואם זה כך, אתה עלול לבלבל את החלק השני עם "כן, אני רוצה שתחזר אחרי".אם הקשר שלך איתה מפריע לך ליצור קשרים אחרים, כי אתה מפתח תקוות גדולות לקשר איתה, ואם קשה לך בכל מקרה להישאר איתה בידידות, כי אתה מרגיש נפגע מכל סרוב קטן כזה, אז אולי כדאי לקחת סיכון, ולדעת. ממילא הרי הידידות לא תחזיק מעמד זמן רב.ולעומת זאת, אם אתה יכול לשמור על הקשר הזה כקשר של ידידות, המשך לאסוף מידע, בזהירות, כדי שלא לפגוע, ותבין שאולי תצטרך בסופו של דבר, להסתפק בקשר של ידידות, אם הוא באמת עושה לך טוב, ולמצוא קשרים רומנטיים במקום אחר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083