התמודדות עם קושי בזוגיות
אורי
נשואים 21 שנה - משעמם לי!
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון,אני בת 39 נשואה + 4 ( גילאי 20.5- 16). לי ולבעלי אין הרבה במשותף אני מאוד אוהבת לבלות לטייל לעסוק באמנות ועוד. עד לפני כמה שנים הייתי מאוד עסוקה בגידול ילדיי ללא עזרתו, בניהול הבית - אני מאוד אוהבת לבשל לאפות ולכן אני מאוד עסוקה. בשנים האחרונות התחלתי לגלות יותר זמן פנוי, הילדים גדלו ולמרות שאני עובדת בשתי משרות אני מוצאת זמן להמון פעיליות אחרות. ובכל זאת הייתי מאוד רוצה לבלות יותר זמן עם בעלי בטיולים ובילויים. הוא תמיד טוען שאין כסף ושאנחנו מבלים המון( שזה בכלל לא נכון) בשבילו פעם בחצי שנה לצאת למסעדה - מספיק! אני מרגישה ריקנות- אמנם יש לי בית יפה מסודר ונקי אבל אני לא מרגישה שמחה ומאושרת, ומתחילה להרגיש שאני כבר לא אוהבת אותו. אפילו בערב כל אחד יושב בפינת הטלויזיה שלו עם התוכניות שהוא אוהב.( בעיקר הוא) . הוא תמיד טוען שהוא עייף ולא מרוצה מזה שאני אצא למשל עם האחיות שלי לפעמים. אני חושבת על גירושין ופוחדת שזה לא יפגע בילדים. ולכן דוחה זאת תמיד.אמא שלו גרה איתנו וזה עוד פן שנמאס ממנו. תמיד גרה איתנו. אודה לך עם תייעץ לי מה לעשות. תודה
ד"ר אורן חסון
לחפש עצמאות
⌄
אורי יקרה,
לשנות אותו, אני מבין שקשה. להזיז את אמא שלו מהבית שלכם, יכול להיות שעוד יותר קשה. נראה כאילו יש לך שתי אפשרויות: האחת, לנסות לנהל לעצמך חיים עצמאיים שבהם תמצאי עניין רב יותר. מדי פעם תזמיני אותו להצטרף אליך לפעילויות שלך, כדי שלא ירגיש שאת עושה את זה כדי להתרחק ממנו, ואם יתמזל מזלך, אולי עם הזמן הוא יצטרף אליך. אם חשוב לך לשנות דברים איתו ביחד, נסי יעוץ זוגי. האפשרות השניה היא לצאת לגמרי לחיים עצמאיים ולחפש שותף אחר. את היא זו שצריכה להחליט מה חשוב לה, ובאיזו מידה.