התמודדות עם קונפליקט: אפשרויות ושיקולים

תאריך פנייה: 22.09.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
עדנה
מאבק בעבודה
22.09.2005 • 13:05

שלום
לך ד"ר חסון מה שלומך?זו עדנה עם אותה בעיה במקום העבודה שלי זוכר?אותה עובדת ש"התנפלה " עלי בעבר ממשיכה גם היום להשמיץ אותי בפני כולן שאני לא עושה את העבודה כפי צריך יש "לה המון טעויות" כדבריהאני מאד רציתי לגשת אליה ולהעמיד אותה פעם אחת ולתמיד במקומה ושאין לה זכות בכלל להעליל עלי שום דבראך חברותיי אמרו לי "עזבי אותה את לא רואה שכולם פוחדים ממנ והיא אגרסיבית אל תכנסי לפה שלה בכלל והתרחקי ממנה"אני רק לא מבינה למה אני צריכה לשמוע ולדעת שהיא מדברת בגנותי ולא לפעול מולה ?אם כך היא השיגה את המטרה ועושה לכל אחד מה שהיא רק רוצהבידיעה שפוחדים ממנהד"ר חסון אנא אמור לי מה אני אמורה לעשות בסיטואציה כזו האם להתעלם או להינס בה אחת ולתמיד שתבין מי מולה ?החשש שלי שאני מבליגה וכביכול אני משדרת בגלל שתיקתי את הפחד שליאבל למעשה אני לא חוששת ממנה כלל וכללבמידה ותמליץ לי לפנות אליה מה לומר לה על מנת שלא אשמע מאיימת?אני כל כך מאמינה לתשובותיך המדהימות והמועילות שלך כי אתה פשוט חכםםםםםםםםםםתודה לך,

ד"ר אורן חסון
קונפליקט: המנעות, תקיפה והימור
24.09.2005 • 15:24

עדנה יקרה,
שלומי טוב, עדנה... תודה... וגם תודה על המחמאות, ובודאי שאני זוכר.התעלמות ממנה "כאילו היא לא קיימת", כפי שכתבת, היא אפשרות אחת, עם היתרונות והחסרונות שלה. התקפה נגדית היא אפשרות אחרת.לכל אחת משתי אפשרויות אלה יש יתרונות וחסרונות. את מכירה טוב יותר את הזירה, את המשתתפים בה, ואת הצופים מסביב, ולכן את היא זו שצריכה לעשות את השיקולים כדי להחליט מה עדיף.בכתיבה שלך על הבעיה את משדרת הרבה בטחון ביכולות שלך, וגם הרבה איפוק. לפעמים יש דווקא בשילוב של שני אלה הרבה מאד עוצמה, כי אנשים שלידך יכולים לראות ולהעריך זאת. לפי מה שאת אומרת, את לא לבד, ויש לך חברות שתומכות בך. אני מבין שהבוסים מעריכים אותך. זה אומר שבעימות, יש לך גם מה להפסיד, החל מאי נעימות וירידה בסטאטוס אם תפסידי, וכלה באי נעימות וירידה סטאטוס אם תכנסי לעימות עם מישהי שהיא לא בליגה שלך, גם אם "תנצחי". יש לך גם מה להרוויח – הערכה של מי שיודע להעריך איפוק ממי שאוהב אותך ותומך בך, אם תתאפקי, והערכה של מי שלא סומך עלייך או לא תומך בך אם "תנצחי" בעימות הזה. תקיפה נגדית, בכל אופן, היא הימור גדול יותר, מכיוון שאת יודעת פחות טוב איך תצאי מזה. בהימור כדאי לנקוט, בדרך כלל, כאשר את במצב לא טוב, וכאשר יש לך פחות מה להפסיד. האם את מרגישה שזה המצב שלך היום?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדנה
24.09.2005 • 18:36

ד"ר חסון ערב טוב לךמאחר ואני מאד מוערכת על ידי הממונים שלי לאורך כל הדרך החלטתי על סמך עצתך לא לתת לה במה ולגרור אותי לעימות עימהכנראה שהיא מקניטה אותי כדי לגרום למריבה עימה וכך בדרך זו לגרום לממונים לשנות את דעתם כלפייאי לכך אעשה הכל שלא לתת לה תענוג מסוג זההשאלה שלי אליך ד"ר חסון האם מנקודת מבט שלה כשאני מבליגה איך היא מפרשת את זה?זה מסקרן אותי מאחר ואני לא מעוניינת שתחשוב שמה אני חוששת ממנה?ולגביך ד"ר חסון אני כל כך מאושרת שאתה כאן בפורום הזה נמצא תמיד מאחוריי בכל פניה ושאלהמיותר לציין שאתה חכם כי כבר אמרתי ואני בהחלט מחזיקה ממך מאדאגב מה דעתך על כך שלא אתן לה לגרור אותי לעימות האם אני צודקת שזה מה שהיא מנסה לעשות

עדנה
24.09.2005 • 18:43

אגב מה החיסרון בכך שאני מתעלמת ממנה לא ברור לי?

ד"ר אורן חסון
תסכול
27.09.2005 • 20:01

עדנה יקרה,
כשאתה מנסה לגרור אדם אחר לעימות והוא מתחמק מזה, זה יכול לתסכל מאד. מה היא תעשה עם התסכול הזה, קשה לדעת. אם היא מנסה להשפיל אותך ואת לא מגיבה, היא יכולה לחשוב שהיא מצליחה, ואולי לא. הכל תלוי בנסיבות. ולכן אני לא יכול להוסיף לך מעבר לכך. המגרעת העיקרית של העדר תגובה היא בעיקרבמצב שבו היא מתכוונת לפגוע, ואת לא מגיבה, והיא טועה לחשוב שהיא מצליחה לפגוע בך. אם את רואה בזה חסרון, אז זה החיסרון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083