התמודדות עם צרכים מנוגדים בזוגיות

תאריך פנייה: 12.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הולכת לאיבוד
אהבה מעבר לים
12.05.2013 • 13:12

שלום רב,
בת 28,לפני כחצי שנה התאהבתי בבחור הולנדי. אנחנו מנהלים מערכת יחסים מרחוק. הוא טס אלי פעם אחת ואני אליו שלוש פעמים לתקופות של כמה שבועות כל פעם. יש בינינו אהבה ענקית, כבוד, הבנה, אנחנו מסתדרים נפלא. אני אוהבת את חברים שלו ואת המשפחה שלו. מפריע לי שהוא לא יהודי אבל לא מספיק בשביל לסיים את הקשר המופלא הזה. אני מאוד מעריכה אותו כבן אדם ואת פועלו וזה הדדי. הבעיה היא שהמרחק הופך לבלתי נסבל ואני כרגע בין עבודות. אז הצפייה היא שאני אעבור להולנד. המגורים בארץ זרה מפחידים אותי מאוד, כל חיי הגדרתי את עצמי כישראלית וכעת אני מרגישה שאם אחליט לעבור אעקור את עצמי מכל המוכר לי ואתרחק ממשפחתי שיקרה לי מאוד. הנסיון למצוא עבודה במדינה זרה שתוכל לספק אותי נראה לי כמשימה קשה להחריד. גם גידול ילדים במציאות כל כך שונה מהמציאות בה גדלתי מפחיד אותי. עם זאת, אני בגעגועים קשים לבן זוגי, ומחשבות שלא מרפות מה אעשה? האם לעבור זו ההחלטה הנכונה? האם אנתק עימו קשר ואז אתהה על מה יכל להיות עימו כל חיי? לא דמיינתי בחלומותיי הפרועים שאתמודד מול דילמות שכאלה.
אשמח להכוונה.
פרטים נוספים שעשויים לעזור: אני בעלת שני תארים וחסרת נסיון מקצועי. הוא בשלב מתקדם יותר ומסודר כלכלית.
תודה רבה,
הולכת לאיבוד

ד"ר אורן חסון
על איזה משני החלומות קל יותר לוותר?
15.05.2013 • 19:54

הולכת יקרה,
לא תמיד האהבה מנצחת. עצוב לומר זאת, אבל זה כך, ובכל מקרה מהסיבות האובייקטיביות שלו. יש לך צרכים מנוגדים. האחד, זו האהבה הגדולה שלך, והשני זה הצורך והרצון לחיות בארץ, והחשש מלחיות בהולנד. יש זוגות שהצרכים המנוגדים לאהבה הם אחרים מאשר החיים בארץ אחרת, כמו החיים עם בן לאום אחר, או בן דת אחרת, או מעמד חברתי אחר, או כזה אשר המשפחה שלו היא בלתי נסבלת בלשון המעטה, או כזה שההורים שלך יילחמו נגדך עד טיפת דמם האחרונה כדי שלא תהיי איתו, מסיבותיהם הם. דברים כאלה קורים. אם תהיי איתו, יהיה לך קשה. אין ספק בזה, וזה מפחיד אותך. האם את גמישה מספיק כדי להשתנות, וכדי לקבל את השינוי? - אני לא יודע. זה לא קל. יש דרכים לעשות זאת. עובדה - ראי את הסתגלות העולים החדשים בארץ, חלקם מגיעים כאנשים בודדים. אם תרצי - זה אומר שתצטרכי להכין את עצמך ללימוד המקום, השפה, ההתמקצעות והחברה. אם לא תרצי מספיק, זה לא ייקרה. האם יעזור לך לקבל טיפול פרטני כשאת שם? - אני חושב שכן. יש מספיק אפשרויות היום לקבל טיפול כזה גם עם ישראלים, בדרך האינטרנט (סקייפ לדוגמא), ואני זאת עם ישראלים בחו"ל. יתכן מאד שהעזרה הזאת תעזור לך.ואם את מאד חוששת מזה, תצטרכי להעמיד בפניו את האולטימטום ההפוך, או כאן, או להיפרד, ולדעת להתמודד עם זה. אובייקטיבית-כלכלית, לפי מה שאת כותבת, יהיה יותר קל לנסות שם, כי הוא כבר מסודר שם כלכלית. את עם שני תארים בארץ, שזה אומר שאת יודעת ללמוד ויש בך פתיחות ללמוד. יש סיכוי שתצליחי, אבל כמי שלא ראתה זאת עד עכשיו כחלק מהאפשרות שלה בעתיד, זה יהיה לך קשה. תצטרכי להחליט על איזה משני החלומות יהיה לך קל יותר לוותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083