התמודדות עם פרידות קשות
נטע
לב שבור תמידית
⌄
דר חסון שבוע טוב.אני בת 27 ויש לי בעייה במערכות יחסים. הלב שלי נשבר כל הזמן וכבר תקופה ארוכה מאוד שהוא למעשה שבור מבחור שמשחק בי ואני לא מצליחה לצאת מהמעגל הזה שלו.היו לי סה"כ 3 חברים רציניים בחיים עד היום.החבר הראשון עזב אותי לקחתי את זה נורא נורא קשה לא תיפקדתי אני משערת שזה בגלל היותו חבר ראשון והוא גם היה קטן ממני. זה היה בתקופת הצבא. לקח לי שנה וחצי לצאת ממנו כשאני שבורה ומרוסקת ולאחר מכן סוף סוף להכיר אדם חדש שהיינו יחד כשנתיים וחצי. הקשר הזה לא היה טוב אני לבסוף עזבתי בקושי גדול בגלל חוסר אמון ובגידות שלו וגם בגלל שממש ישר אחריו הכרתי אדם אחר מדהים שלמעשה כבר לא היה ככ מדהים וזאת מפני שעל ההתחלה היו מריבות וקנאה חולנית. נפרדנו ומאז לאחר חודש חידשנו קשר ושמרנו על קשר ללא מחויבות וזה הטעות שלי כי מאז אני ממש לא מצליחה לצאת מזה. הוא כל הזמן אומר לי שהוא רוצה אותי אבל דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. אני לא מצליחה לשים זה סוף הבחור הזה משגע אותי ובגלל הלב שלי אני כל פעם נשברת מחדש.אני מוצאת את עצמי כל יום חושבת עליו ובוכה. לפעמים יש ימים של רגיעה אבל מאוד כואב לי מבפנים. מרגישה שלא הולך לי בכלום וגם אני כרגע לא עובדת כמה חודשים. לפעמים אני חושבת שזה הגורל שלי איתו.. הוא טיפוס לא יציב במיוחד פעם אומר א' ופעם אומר ב' ולפעמים מתקשר כל יום ולפעמים נעלם שבועיים. כרגע אנו לא בקשר כי ניתקתי אותו וזה לא קל לי ממש כי לפני שבוע היינו מאוד קרובים והיום כאילו 2 זרים.אני לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת איך לצאת מזה. כל פעם שאני שמה לזה סוף ונחושה בדעתי, אני נשברת מהר ואני לא יודעת מה אני צריכה לעשות? אני רוצה להוציא אותו מהחיים שלי, איך עושים את זה? (הוא בן 30)תודה רבה
ד"ר אורן חסון
כשפרידות קשות
⌄
נטע יקרה,
אציע לך הצעה לבדוק עם עצמך, כדי לדעת אם שם הבעיה, דרך שאלה שאשאל אותך: האם פרידה היא דבר מאד קשה לך? האם החשש שלך מכך שתישארי לאחר פרידה עם לב שבור היא זו שמונעת ממך לעזוב קשר שאינו טוב?כך זה נראה לי לפי מכתבך. אם זה נכון, ואם העוצמות שבהן את לוקחת את הפרידה הן קשות מנשוא וכך הן גם תהומות הייאוש שאליהם את מגיעה, את אולי נשברת בעת נסיונות פרידה בגלל הפחד. הפחד לסבול את הכאב העצום הזה שתרגישי אחר-כך, כשאת בלעדיו, ואולי בעיקר כשאת מרגישה לבד כל כך, ועם תחושת כישלון.אם כל זה נכון, אני לא חושב שהבעיה שלך היא במערכות יחסים. אם זה נכון, הבעיה שלך היא בעיקר ביכולת לעזוב מערכת לא טובה בזמן. אם זה נכון, את נשארת תקועה זמן רב במערכת לא טובה, ולא מספיקה להגיע למערכת טובה, כי או שאת במערכת לא מוצלחת, או שאת שבורה מהיציאה ממנה. כדאי, באמת כדאי ללכת לטיפול פרטני, כדי ללמוד להתמודד עם הפחדים של עצמך, ובעיקר - ללמוד להיות יותר שמחה, ויותר שלמה עם עצמך. אם יהיה לך טוב עם "לבד", כלומר, כשאין לך בן זוג, או לפחות "סביר", לא תרגישי צורך להיות בזוגיות שהיא פחות מזה, ויהיה לך קל יותר לעזוב ולחפש משהו שהוא טוב יותר מה"סביר" של הלבד.