התמודדות עם פרידה: תהליך החלמה

תאריך פנייה: 02.10.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נ'
פרידה מבין זוגי
02.10.2010 • 18:47

שלום
לך ד"רהיה לי חבר במשך 3 וחצי שנים כאשר לפני שבועיים החלטתי להפרד ממנוהוא היה מעיק עלי אם זה יותר מדי שיחות טלפוןאם זה לשאול הרבה שאלות כל הזמן פשוט לשאולגם אם אנחנו ביחד אז לשאול כמה פעמים:"את אוהבת אותי?!"האימון היה קצת חסר אם הייתי נוסעת לטיולים עם עוד מישהו באוטו אז הוא היה שואל את נוסעת איתו אחד על אחד???? מה הכרת מישהו?או טיולים באוטובוס את יושבת ליד מישהו???אני אהבתי אותו ממש נתתי לו הרבה הזדמנויות שיפסיק אם זה כי זה הפריע לי מאוד והוא לא למד והמשיךעד שהחלטתי שדיי אזל כוחי ונפרדתי ממנואצל שנינו זאת אהבה ראשונה אחד של השניאצלו יש אהבה אין סופית אלי אצלי אני עדיין מבולבלתאבל קשה לי נורא בפלאפון הוא עדיין כתוב כאהוביאנחנו פרודים כבר שבועיים לא יודעת איך להמשיך מה לעשות

ד"ר אורן חסון
פרידה בת שבועיים, וקשה...
03.10.2010 • 01:53

נ יקרה,
כל הרעיון של הרגש הזה, אהבה, הוא שהוא לא ייצא מהראש כל כך בקלות. כי מטרתו היא להחזיק את הקשר גם כשלפעמים קשה, ולפחות כל עוד לא קשה מדי. הוא יוצר יציבות בזוגיות. אלא שלפעמים צד אחד או שני הצדדים מחליטים להיפרד. זה לא אומר שהאהבה נעלמת בבת אחת. כאמור, זהו רגש שמשאיר בנו את עקבותיו לאורך זמן. ולכן, החלמה היא החלמה איטית. זה לוקח זמן, גם אם יש כאלו שיודעים לעשות זאת מהר יותר, ויש כאלו שיותר לאט, ויש קשר ואהבה שקל להחלים ולצאת מהם, ויש כאלה שקשה – כל קשר וסיבותיו.תני לעצמך זמן, ואל תיבהלי אם תרגישי תנודות, ואפילו חזקות, ברגשות שלך. תהליך הפרידה יכול לגרום, לעיתים קרובות, לחרטה, ואחר-כך לחרטה על החרטה, וחוזר חלילה. קחי בחשבון שזה חלק מהתהליך. כך שככל שתהיי שלמה עם התהליך, כך יהיה לך קל יותר להתגבר על הרצון לשוב ולהיות ביחד. ככל שאת פחות שלמה איתו, כך יש סיכוי גבוה יותר שתתחרטי ותחזרו להיות ביחד. קחי את הזמן, ונסי לקבל שזה חלק מהתהליך, ושעם זה את צריכה להתמודד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נ'
פרידה בת שבועיים, וקשה...
04.10.2010 • 22:50

אבל מצד אחד הוא נתן לי המון אהבה הוא הראה את זההוא דאגן תמיד דאג לי למשפחה שלי היה אכפתי יש לו בגדול אופי ממש טוב וגם יופיהסיבות לפרידה כאמור כמו שציינתי בדף הראשוןמצד שני אני כרגע פגועה מאוד לא יכולה לשאת על עצמי עוד פגערע לי בגלל ההתנהגות שלואני חייתי איתו המון שנים כך שאני מכירה אותו ויש סיכוי גדול שהוא ינסה לעשות צעד כלשהו כדי שנחזור להיות יחדאבל אני ממש פגועה שבגלל כל הזלזול הזה שהיה רק בחודשים האחרונים אני כבר לא יודעת אם אני אוהבת אותו אבל עדיין קשה לי להתגבר על המחשבות ל"השמיד" דברים שלו בין אם זה הכינוי שלו בפלאפון שלי או דברים שהוא עשה וקנה ליוכל שהוא כבר בקש זה עוד הזדמנות אחתכי לפי דבריו הוא מרגיש כאילו הקשר בינינו זה כמו בן אדם שנפטרכשבן אדם נפטר כולם בוכים וכואבים ואומרים אילו דברים עשו לא בסדר איתו וכמה שהיו פועלים אחרת בגדול הוא אמר שהוא קבל את הכאפה שלו והוא עכשיו התבגר והבין והשתנהאני לא יודעת אם כדאי בכלל לסיטואציה בלי קשר לרגשות שלי כרגע לתת לזה עוד צ'אנס1) כי אני פוחדת להפגע עודאני כבר ממש פגועה ורע לי ממש2) אני באיזה שהוא מצב שלמה עם ההחלטה וגם אמרתי לו את זה וגם אמרתי לו שאין סיכוי שאנחנו נחזור אף פעםבבקשה תעזור לי

ד"ר אורן חסון
חיזוק
05.10.2010 • 18:51

נ' יקרה,
אני מתרשם מדברייך שבעצם כבר החלטת, ושאת שלמה עם זה. את רק צריכה חיזוק, מה שאומר שאת לא לגמרי בטוחה בעצמך ובשיקולים שלך. אני חושב שהיה לך מספיק זמן לחשוב ולהחליט, ומספיק זמן להתלבט, ואם בסופו של דבר הגעת למסקנה שלך, ואלו התחושות שלך, אז לכי עם זה. אחרי הכל, אי אפשר לנתח את כל מה שאת מרגישה וחושבת במודלים מתמטיים. האינטואיציה שלך, כשהיא באה עם שיקול דעת ולא מתוך אמפולסיביות של רגע, היא כנראה הדבר הנכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083