התמודדות עם פרידה: טיפול מומלץ
אילנה
אינני יודעת כבר מה לעשות
⌄
שלום
דוקטורלפני כחמישה חודשים בערך בני סיים מערכת זוגית, הבחורה נפרדה ממנו, הם יצאו שנה וכמה חודשים. הם בני 25הם היו מאוד מאוד קרובים, כל הזמן יחד, והיו אמורים לעבור לגור יחד החודש, אני חייבת לציין שלשנינהם זו מערכת זוגית ראשונה שהייתה רצינית כ"כ.כאמור הבחורה נפרדה ממנו בצורה מאוד כואבת, ולאחר מכן סירבה בתוקף לחיזוריו.מאז בני בדיכאון, מתקשה לתפקד, לא מצליח להמשיך הלאה.במהלך הקשר מספר פעמים הוא סיפר לי שהוא רוצה להפרד ממנה, וכל פעם אמרתי לו שהיא בחורה טובה, ושלא כדאי לו להפרד ממנה, אבל עכשיו כשאני רואה אותו במצב הזה אני לא יכולה שלא להאשים את עצמי, במיוחד לנוכח העובדה שהיא אמרה לו שהיא מרגישה שהיא מרמה איתו ושהיא לא רוצה אותו יותר.מה לעשות דוקטור, אני מנסה ומסבירה לו שזה לטובה, שטוב שהוא רואה את זה עכשיו ולא כשהיו גרים יחד או חס וחלילה נשואים, אבל הוא מרגיש נחות, הוא מרגיש שהיא רוצה אחרים וזה פוגע בגבריותו, הוא רואה אותה מפלרטטת עם אחרים ומתעצב.לאחרונה התברר לו שהיא בחופשה בתאילנד וכל שיחה איתו מתחילה רגיל ומסתיימת איך היא רוקדת עם הזה ובטח מתמזמזת עם ההוא.כל פעם הוא שוקע לתוך זה, איך מישהו אחר נוגע בה, איך מישהו אחר שוכב איתה, מפחד להתקל בה ולראות שהיא עם אחר.זה מטריף אותי הרי הוא רצה להפרד ממנה כ"כ הרבה פעמים, אמר שהיא לא יפה עבורו, לא חכמה מספיק ועכשיו הבן שלי בהתדרדרות שאני לא רואה לה סוף!כמו כן הוא יוצא עכשיו עם מישהי חדשה, אך בשיחות איתו הוא מבואס, אומר זה לא אותו דבר, הסקס לא אותו דבר, אפילו סיפר לי שהוא הלך איתה לסרט, בכה בליבו ודמיין את הקודמת. הוא פשוט לא מצליח להתנתק ממנה.מה אפשר לעשות?
ד"ר אורן חסון
טיפול, כדי שייחלץ מהבוץ הרגשי
⌄
אילנה יקרה,
מהעובדה שסיפרת, שבמשך הקשר הוא התלבט וחשב להיפרד, ושאחר-כך, כשהיא נפרדה הוא מתקשה לעכל, ושמאז עברו 5 חודשים ושהוא טרם הסתגל לכך שהיא כבר לא שלו, אני מסיק שהוא שוקע עמוק מדי במקום שלא היה אמור לשקוע. לכן הפנייה שלך בשאלה מוצדקת. עושה רושם שחשוב וכדאי שילך לטיפול פרטני, אלא אם את מעריכה זאת באופן מוגזם. דברי איתו, ובררו את האפשרות ללכת לטיפול.