התמודדות עם פרידה וצורך בתמיכה
מרייה
פרדיה מחבר
⌄
את האמת הסיפור שלי כל כך ארוך ואני מקווה שתוכלו לשמוע אותי עד הסוף ולעזור לי כמה שאפשר.הייתי בקשר עם מישהוא שנתיים וחצי אני נוצרייה והוא מוסלם.אהבנו כך כך אהבה ממש ממש אמיתי מה לא עשינו אחד לשני.הבעייה שאצלנו הערבים לצערי הרב היום שומרים על כבוד הבת בטח אתם מבינים למה שאני מתכוונת.חייתי איתו בדירה שנה וחצי כל כך הייה לנו טוב והתמסרתי לו מתוך אהבה.לא הייה אכפת לי מכולם.רבתי עם ההורים עד שקיבלו אותו אבל הם לא ידעו שבכלל גרתי איתו והתמסרתי לו.תכננו על חתונה ומה לא. ממש העמדתי את כל המשפחה שלי שאני זהוא רוצה אותו אפילו אם הוא מוסלם.מה לא עשינו אחד לשני ממש ממש אהבנו אהבה אמיתי עברנו המון משברים.עד שיום אחד רבנו על סתם וזהוא נגמר הקשר.הוא אומר שזה בגלל הקנאה שלי או בגלל שאני חונקת אותו אבל למה מה עכשיו רק הרגיש בדבר הזה.אחרי שנתתי את הכל אחרי שבנינו חלומות,אחרי שתכננו איך יהייה הבית שלנו ,אחרי שהעמדתי את כולם,אחרי שהתעלמתי ממה שאנשים מדברי עלינו על זה שאני גרה איתו.הוא ממש ממש ניתק קשר איתי אחרי מריבה ולא חזר אליי בתשובה לא הודעה לא כלום.נשברתי ואישפזו אותי בבית חולים.לא שאל עליי להפך אמר שאני לא אוהבת אותו ואני ככה רק שולטת עליו ואני ממש ממש אפס.הוא אמר שהוא לא רוצה להמשיך בקשר הזה כי הוא מפחד שבעתיד אנחנו נתגרש.רק בגלל קנאה ומריבות קטנות הוא חושב שבקשר אסור להיות מריבות.מה לא עשיתי למענו כמה הקרבתי והוא לא העריך אותי,הוא ידע כמה שאני רגישה וכמה אני אוהבת אותו,ואיך התמסרתי לו והוא יודע תדיעה שלי,הוא פשוט לא רוצה אותי הוא אמר מילים ממש ממש פוגעות..כואב לי איך הוא מדבר לא רוצה לשמוע.כאילו שלא הייתה מישהיא בחיים שלו הוא אמר שהוא שכח ממני ולא רוצה לראות אותי ולא אכפת לו ממני ולא כיף לו איתי ונמאס לו ממש ממשבמילים האלו.ואני מאמינה שהוא סתם משקר אני מאמינה שגבר לא יכול לשכוח אישה ביום ולילה.ממש ממש קשה לי עם כל זה הפרידה הורגת אותי הוא לא נתן לי מינימום של כבוד שנדבר אפילו בכלל לא.אני ממש עדיין אוהבת אותו ורוצה להיות איתו אך גם אין אפשרות הכל סגור.אבל אני גם רוצה לשכוח ממנו כי הוא ממש ממש הציק לי.אני לא יכולה כואב לי אני פגועה מישהוא יכול לעזור זה כבר חודשיים רק בכי ותפילות.כל דבר מזכיר לי אותו(והכי זה שהתמסרתי אליו).
דנה
פרדיה מחבר
⌄
היי מריה,אני חלילה לא מתכוונת לזלזל בכאב האדיר שאת מרגישה עכשיו, אבל ביניינו- מי לא עבר את זה בשלב זה או אחר בחיים? כמעט כל אחד חווה את העצבות והיאוש העצומים האלה כשחווים פרידה ממישהו אהוב, זאת תקופה נוראית שלא מצלחים לראות כמעט שום דבר חיובי, בו בזמן אלו גם חוויות שמחזקות אותנו, מחכימות אותנו לקשרים העתידיים לבוא והכי חשוב- אלה חוויות/ זמנים שעוברים וחולפים להם (מניסיון)..אני אומנם לא מכירה אותך, אבל אני בטוחה שתסכימי איתי שמגיע לך מישהו שרוצה להיות איתך. ועד כמה שהחבר האחרון היה מקסים ומדהים במהלך הקשר- בסופו של עיניין הוא לא רוצה אותך, כבר לא אוהב.לדעתי "התאבלת" עליו מספיק. צאי וחפשי מישהו חדש שיאהב אותך ויקרב בשבילך כמו שאת בשבילו (אולי אפילו תמצאי איזה נוצרי חתיך)בהצלחה!
just one
פרדיה מחבר
⌄
לדנה ...קודם כל רציתי להגיד לך תודה על ההתחשבות שלך באנשים שאת בכלל אל מכירה,וממש תודה על העצות הטובות.את האמת לא חסר בחורים את זה אני יודעת.ונוצרים חתיכים בהחלט לא חסר.פשוט האמת היא שאני בטוה שהוא עדיין אוהב אותי אני לא אשאר באבל הזה יותר.אני אמשיך הלאה אבל יבוא היום והוא ידע שהוא הפסיד אותי.אז נראה אם אני אחזור אליו או לא...אבל באמת תודה מכל הלב...
roni
פרדיה מחבר
⌄
תנסי ללמוד מהטעיות לקשר הבא כדי שלא תפגעי שוב.אסור לתת לגבר הרגשה שאת שפוטה שלו ושתעשי הכל בשבילו .צריך איזון .פעם הבאה.ובקשר אליו הוא בטח יצטער אבל אני מקווה שתמצאי מישהו טוב אחר
just one
פרדיה מחבר
⌄
תודה רוני....אני לא מתקשרת אליו לא שולחת כלום...ואני לא אעשה זאת אני ארדוף אחריו מספיק.אבל איך שאמרת שהוא באמת עוד יצטער.תודה באמת תודה מכל הלב (רק אם יכולתי להכיר אותך יותר טוב ולדעת מי אתה בדיוק אבל לא משנה)
ד"ר אורן חסון
מישהו שיקשיב ויתמוך
⌄
מרייה יקרה,
יכול להיות שהוא הרגיש בזה מזמן, וזה תמיד הפריע לו, עד שהגיע למצב שהחליט שהוא לא יכול יותר. זה קורה לא פעם. יחד עם זה, בגלל שבנית על הקשר איתו, בגלל שעשית את כל המאמץ הנפשי, בגלל המחיר שאת משלמת ואולי תשלמי על קיום קשר עם גבר בחברה שלך, את לוקחת את זה מאד קשה. כי המשמעות של אבדן קשר ממומש עם גבר (שחיית איתו ושכבת איתו), גדולה יותר בחברה שלך.אני מציע שתלכי לטיפול פסיכולוגי. למיטב הבנתי, החברה הערבית הנוצרית פתוחה לזה יותר מאשר החברה המוסלמית. בלי טיפול כזה באמת יהיה לך קשה להתגבר על זה. את זקוקה לתמיכה, ופסיכולוג או פסיכולוגית גם יוכלו להיות לך לאוזן, מישהו שמקשיב לך, כי היום את לגמרי לבד עם הבעיה שלך, ולא יכולה לספר לאף אחד. וחשוב שתוכלי לחלוק את זה עם מישהו.ואגב כך, אחת הדרכים לעבור הלאה, היא להפסיק לחשוב שיום אחד הוא יבין מה הוא הפסיד. התחושה הזו שלך היא תוצאה קלאסית של פגיעה גדולה כתוצאה של פרידה, אלא שהיא עוזרת לך מעט מאד להחלים. היא רק מאפשרת לך לנקום בו בדמיון, אבל לא יותר מזה.