התמודדות עם חרדות הריון וזוגיות
דודי (שם בדוי)
לחץ נוראי...?
⌄
אני נשוי חצי שנה.. אישתי הרה בחודש השישי.. אני עוסק בתחום השואו ביזניס... כל יציאה שלי מהבית להופעה הופכת לסיוט.. כל "שלום" שאני אומר למכרה הופך למבוי סתום... לאחרונה אני לא יכול לצאת מהבית סתם לסידור בלי שהיא תחשוד או תדמיין... מה לעשות ???
ד"ר אורן חסון
עקביות, יושר ולהיות סבלן, גם אם קשה
⌄
דודי יקר,
אני לא יודע מה היה קורה לולא היתה אשתך בהריון, כי יכול להיות שגם הנישואים היו עושים את זה, אם היא קנאית במיוחד. אלא שעכשיו היא בתקופה רגישה עוד יותר, גם בגלל עניינים הורמונליים שאין לה שליטה עליהם, והם יכולים להקצין רגישויות, וגם בגלל תדמית ירודה של גופה, בשל ההריון. אני לא יודע מה מצב המיניות ביניכם בימים אלה, אבל פעילות מינית שוטפת ביניכם יכולה, אולי, להקטין את החרדות שלה, בעוד שירידה בפעילות המינית שלכם, יכולה להגביר את החרדות שלה.מעבר לזה, אתה צריך לדאוג שלא לעקוץ אותה על הרקע הזה, ולא להיות סרקסטי, כי בזה תגדיל את חוסר הבטחון שלה, ואת החרדות שלה. יש גברים שיעשו בדיוק את זה, כדי לשלוט בבת הזוג. אני מקווה שאתה לא כזה, לטובת שניכם. השתדל להקנות לה בטחון, ולא לעשות דברים שאתה יודע שהיא יכולה לפרש לא נכון. אתה צריך להיות עקבי בצרכים שלך מחד, ולא לוותר עליהם רק בשל החרדות שלה, אבל גם לא ליצור מצבי חוסר בהירות במכוון, ולא לברוח ממנה כשרע לך. עקביות שלך ויושר שלך בהתנהגות כלפיה, ייקלו עליה, גם אם תמשיך לצאת כשאתה באמת צריך לצאת.ויעזור עוד אם תהיה סבלן, גם אם קשה.