פערים בתפיסת המיניות הגברית

תאריך פנייה: 10.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
מה לעשות??
10.10.2006 • 00:44

שלום
אני ובן זוגי עברנו בחודשים האחרונים למגורים משותפים לאחר חברות של מספר חודשים.אני כבת 28, הוא כבן 30.אתמול בלילה ישבתי לעבוד על המחשב שלו והופתעתי לגלות תיקייה עמוסה בסרטים פורנוגרפיים. די נפגעתי כשראיתי את זה, ומיד שאלתי אותו מה פשר התיקייה הזו, ואם הוא מסתכל בזה גם אחרי ההכרות ביננו. הוא ממש כעס עליי, ולא הבין אין אני מעיזה לשאול שאלות מטופשות שכאלה, כי לא צריכה להיות לי שום בעייה שהוא צופה בסרטים כאלה לא במחיצתי....לומר לך את האמת, ממש הגעיל אותי כשראיתי את זה, וכן - נפגעתי!!דברים כאלה פשוט מרחיקים אותי.אשמח לשמוע את דעתך בנושא.חג שמח.

ד"ר אורן חסון
פערים בתפיסת המיניות הגברית?
11.10.2006 • 22:08

דנה יקרה,
השאלה היא ממה נפגעת.אם נפגעת בגלל סיבות אידיאולוגיות, כלומר, מכך שהוא מנצל את תעשיית הפורנו שמנצלת נשים, זכותך להתאכזב ממנו יותר מאשר להיפגע. וזכותך להסביר לו שאת, אידיאולוגית, נגד כל העניין הזה, להסביר את מניעייך, ועד כמה זה חשוב לך. ואז, תחליטו עד כמה הדבר הזה חשוב לשניכם, ותחליטו על המשך דרככם.אבל נראה לי שלא זה העניין. אני מתרשם שאת נפגעת בגלל שהבחור מסתכל על נשים אחרות, ומתגרה מתמונות ומסרטי פורנו. במקרה זה הפער שביניכם הוא פער אחר. לא אידיאולוגי, אלא של תפיסת המיניות בכלל, והמיניות הגברית בפרט. גברים רבים עושים זאת, וזה מקובל מאד. גם בין גברים הנמצאים בזוגיות. במקרה זה, הנורמה הגברית קרובה יותר לאופן שבו הוא חי, מאשר לאופן שבו את תופסת את הנורמה הגברית. זה דומה, אם כי לא זהה (כי זה בכל זאת קצת יותר בר שליטה), לאופן שבו את לא יכולה לשלוט בעיניו כשהוא רואה אשה יפה (ופעמים רבות גם הוא לא). ואז נשאלת השאלה אם את יכולה להיפתח וללמוד לקבל את זה, ואולי אפילו, עם הזמן, אפילו לצפות בזה איתו ביחד, או לחילופין, אם הוא מסוגל, למענך, לוותר על זה, או שהקונפליקט בעינו יעמוד, ותצטרכו להחליט על המשך דרככם, כלומר, להחליט עד כמה זה חשוב לכם (ובכלל זה גם עמדתכם העקרונית לגבי זוגיות), ביחס לקשר שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083