התמודדות עם פרידה וכאב: עצות והכוונה

תאריך פנייה: 28.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוני
מתי הכאב יגמר
28.02.2011 • 01:20

אני בחורה בת 28 לפני כמעט שנה אני ובן זוגי לשעבר נפרדנו אחרי 3 וחצי שנים שבו היו דיבורים על חתונה(, הפרידה באה ביוזמתו). עברתי פרידה מאוד קשה , הרגשתי בגידה עצומה באמון, הפתעה מוחלטת . בנוסף לכך הוא לא נתן לי מרגוע וגרם לפרידה עוד יותר קשה ,למרות שכשהבנתי שהקשר נגמר ורציתי לסיים אותו יפה. אנחנו כלל לא בקשר אין לי מושג מה קורה איתו כמו שלו אין מושג מה קורה איתי. מאז הפרידה לא יצאתי עם אף אחד, למרות כל הלחץ מסביב אני לא מרגישה מוכנה להיות עדיין עם אף אחד אחר. נמאס לי כבר מהמצב הזה, זה ממש לא נורמלי להתאבל כ"כ הרבה זמן ,אני רוצה להמשיך הלאה אבל לא מצליחה. יש לי כ"כ הרבה כאב על הלב שלא מרפה והזמן עובר ואני מרגישה בודדה ולחוצה ורוצה כבר אהבה, מישהו שבאמת יאהב אותי מכל הלב ולא יום אחד יקום בבוקר ויחליט אחרת.איך אפשר לצאת מזה? אני מרגישה כבר חריגה אני מכירה הרבה בנות שאחרי חודש כבר יצאו מזה למה אני שונה?

ד"ר אורן חסון
קודם כל, להפסיק את חוויית הטראומה
28.02.2011 • 23:02

רוני יקרה,
הכאב לא ייעלם לגמרי, אבל הוא ייחלש כאשר תצליחי לפנות מקום לתחושות חדשות, ואת לא מצליחה לעשות זאת. כדאי שתבדקי את יכולתך להיפגש עם גברים, ולפחות להתחיל לדבר, אם לא לבלות, גם אם את לא מוכנה להתאהב, ולו רק כדי להתחיל לחוות חוויות חדשות. כדי להתרגל. בהדרגה. אל תצפי להתאהב מייד.שנה זה הרבה זמן, ואני לא יודע, מבלי להכיר אותך טוב יותר, מדוע את מתקשה. אולי בגלל עוצמת הפגיעה – ויש קשר בין הדברים. אני מפנה אליך כמה תשובות נוספות למטה, ובדקי אם יש לך תובנות משמעותיות מהן. אם לא – כדאי שתלכי לטיפול פרטני, כדי להבין וללמוד לעבור הלאה, כי ככל שאת שוקעת בזה יותר, כך גם גדילה עוצמת הטראומה.ראי, בבקשה, את תשובתי ל"מאוכזבת", 5 שאלות למטה, ומשם הפניות לכמה פונים נוספים באותו נושא בשבועיים האחרונים.בנוסף, גולש העונה לשם "פרוד" השאיר כאן תשובה שהחלטתי לצטט, ואולי תקל עליך. תשובות כאלה מוסרות על פי כללי הפורום, אלא אם הן נכתבות יומיים לאחר תשובתי האחרונה לפנייה. אני אפילו רוצה לעודד דיאלוג מאוחר כזה, שפה ושם ראיתי ניצנים שלו. בשלב זה (יומיים אחרי) תגובות כבר לא יפריעו לתפקודו התקין של הפורום, ולי בתשובותי, כך שהן יכולות להיות לברכה.____________להלן תשובתו של "פרוד":הי רוניאני פחות או יותר בגילך. גם אני עברתי פרידה קשה לפני שלושה חודשים מזוגיות ואהבה גדולה של שלוש שנים. אני בהחלט יכול להבין את הכאב שלך כי אני חש אותו גם בעצמי, וכן את הלחץ הסביבתי שמופעל גם עליי. אני רק יכול לייעץ לך להתחיל מלהיות פחות קשה עם עצמך. אם לך לוקח המון זמן להתגבר, אז זה מה שלוקח לך. וזה לא משנה כמה זמן לוקח לאחרים להתגבר. כל אדם הוא בפני עצמו עם הרגשות שלו והסיפור חיים שלו. תהייה יותר קלה עם עצמך, ומפה תגיע החשיבה החיובית שלך לעתיד ולזוגיות הבאה.כל טוב_______________

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083