התמודדות עם פרידה בצבא

תאריך פנייה: 22.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חייל
פרידה,הכרה של מישהיא חדשה ותסבוך
22.10.2010 • 12:31

שלום
!לפני כחודש וחצי אני ובת זוגתי נפרדנו יותר נכון זה הגיע מהצד שלה היא נפרדה ממני. לאחר זוגיות של 4שנים חשוב לציין אנחנו בני 21 ואני חייל.הפרידה כל כך כאבה שעד היום חודש וחי לאחר מכן עדיין יש השפעות מהפרידהמצבי רוח משתנים דכאונות מחשבות סרטים פרנויה בגדולמהצד שלי אני ממש אהבתי ואוהב אותה עדיין ומוכן לעשות הכל כדי שנחזורמהצד שלה היא גם אהבה אותי ואולי גם אוהבת לא נפרדנו בגלל שנגמרה אהבה נפרדנו מסיבות אחרותאך אנחנו לא בקשר מזה חודש וחצי מאז הפרידה למעט הפייסבוק ששם אני גם לא מדבר איתה בצ'אט אבל אני רואה את מה שהיא רושמה על הWALL[קיר]בשבוע האחרון היא הוסיפה לפחות 20 בנים לחברים שלה בפייסבוקשחלכם חברים משותפים של בן דוד שלה שהוא שופט כדורגלכנראה שהוא ניסה להכיר ביניהם או משהו חוץ ממנו התווספו לפייסבוק שלה עוד 20 בנים בפשוט מכה אחת תוך יומיים שלושההדבר הזה כשראיתי לא עשה לי טוב בכלל חזרתי לאותה הסיטואציה כמו לפני חודש וחצי.הרבה יאמרו שאני אובססיבי אליה אבל לי אין תשובה לכךאני אוהב אותה יותר מהחיים שלי ומוכן להקריב את החיים שלי בשביל הבחורה הזאת וקשה לי יהיה לראות חס וחלילה מישהו אחר בחיים שלהעם זה גם הגעתי לבסיס חדש ששם התחברתי למישהו ד' שם בדוישהוא חבר מאוד טוב שלי שאנחנו הכרנו בצ'יק ואנחנו נמצאים כל היום ביחדוגם הכרתי מישהיא אחרת בשם ל' שם בדוי שהיא דיי מצאה חן בעינייואז התברר לי המצב שהיא והוא ידידים כל כך טוביםשהם אפילו שכבו ביחדאבל הם לא חברים והם לא מוגדרים כמשהויש בניהם רגשות אבל היא לא סגורה על זה עם להיות איתוהמצב לא ממש מוגדר ומובן אצלםוזה מונע ממני לעשות משהו מתוך כבוד לחבר.בנוסף לכך עוברים עלי חודשיים רעים כל כך שבחיים לא עברתישזה גם הפרידה לאחר 4 שנים שעדיין קשה לי מאוד איתהגם שלילת רשיון ומשפטגם הקטע עם הבחורה מהבסיס שאני לא יודע מה לעשותועוד הרבה דברים קטנים שדופקים את המצב רוח לדוגמא: טוחנים אותי יותר מכל אחד אחר בבסיס , דברים הולכים לא כמו שציפיתי או רציתי ואפילו יותר גרוע מזהבבקשה תעזור לי אני כבר לא יודע מה לעשות עם החייים שליובבקשה אל תרשום לי ללכת לקב"ן כי אני לא במצב נואש של מחשבות אובדניות

ד"ר אורן חסון
לשנות אוירה, לפרוק עם חברים, ולעשות
23.10.2010 • 22:27

חייל יקר,
ראשית, לקב"ן הולכים לא רק חיילים אובדניים. קרה לך צרוף מקרים של ארועים שונים שלא עושים לך טוב. דברים כאלה קורים, וזה קשה, אבל יש נטייה לדברים כאלה לעבור. נפרדת לפני חודש וחצי, ולולא הידידה שלך היתה בקשר עם החבר החדש שלך, היית מנסה ליצור קשר, וסביר שהדברים היו נראים אחרת. כשהם לא, זה נראה כאילו נצח. הגיוני שדברים כאלה יצוצו מאוחר יותר, כך שבסופו של דבר תחלים מאבדן הקשר שלך עם חברתך לשעבר. זה רק שאלה של זמן. סביר גם שהלחץ בצבא יחלוף, שכן בתוך כמה? חצי שנה? שנה? שנה וחצי? – אתה משתחרר, והחיים ייראו לגמרי אחרת. עם התחלות חדשות, מאמצים חדשים ותקוות חדשות. השאלה היא בעיקר מה עושים עד אז, וכאן נדרש ממך כוח נפשי, למענך. למען עתידך. זה מבחן אישיות לא קל, ולאנשים רבים יש מבחנים כאלה או אחרים בחייהם. בגלל שאתה עומד עוד לפני שינויים רבים בחייך בשנים הקרובות, זה לא אומר דבר על מה שיקרה אחר-כך. ואם אתה מרגיש לכוד, או שתחזק את עצמך בעזרת חברים, ותסיח את דעתך לכיוונים של עשייה ועניין, או, אם תרגיש צורך לפרוק, כי זו אולי הדרך היחידה להקל עליך לעבור את השלב הזה, לך לקב"ן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083