התמודדות עם פרידה בלחץ משפחתי
דנה
איך להמשיך הלאה!
⌄
שלום,
שמי דנה ומזה 7 שנים הייתי במערכת יחסים לא קלה עם בת זוג מאירופה אחרי כ4 שנים וחצי שהחזקנו את המערכת היחסים מארצותנו באמצעות האינטרנט והטלפון הגענו להחלטה יחד שנוכל לחיות יחד בקלות יותר ע"י זאת שאני אקבל מסמכים באירופה כי שם זה מקובל מאשר בארץ. במשך השנתיים האחרונות חייתי באירופה לאחר שנה שאביה אמר שיעזו במסמכים גיליתי שלא קורה דבר ולא אוכל להמשיך בלא כלום כאשר היא עובדת, יש לציין שהתפרנסנו במשך הזמן מחסכונותי והיא עבדה גם כן, החלטנו יחד שכדי לממש את עניין המסמכים נתחתן אך לא מהסיבה הזו אלא מהסיבה שאנו מאושרות, לאחר שנה של נישואים מאושרים פתחנו עסק יחד שבו אביה נתן ערבות וחיכינו למסמך ממנו בין משפחתי-כיוון שהם לא אירופאיים לבין משפחתה שאם ויקרה משהו והעסק לא יעבוד גם משפחתי תיקח חלק בעזרה, עד היום הוא לא המציא מסמך זה וכבר תבין למה, יש לציין כי לא היו לנו בעיות באמת שהכל היה מצויין תמיד בעיות שהגיעו הגיעו מצד המשפחה שלה, מצד הוריה שלא קיבלו אותי אולי כי אני ממדינה אחרת או אולי כי אני אישה, אך היו לה מערכות יחסים לפני זה כך שזה לא היה סוד עבורם, זוהי הייתה המערכת יחסים הראשונה שלי עם אישה ולפני הייתי עם גברים. לפני כחודש בפעם הראשונה היא הגנה עליי ואמרה להוריה שהיחס מצידם עבר את הגבול מכיוון שתמיד העליבו אותי והם אמרו שאם המצב הוא כזה הם לא יחזרו לבקר בעסק והיא מצידה אמרה אוקיי. היא הייתה שבורה במשך כל הלילה ואמרה לי שלא משנה מה תמיד נהיה יחד ושהיא לא יכולה לחיות בלעדיי, אני כמובן הייתי לצידה ולא היה לי ספק שלאחר כל הסבל שעברנו לא משנה איזה מכשול יגיע נעבור זאת יחד.יום למחרת היא קיבלה טלפון מהורייה והכל השתנה, היא לא נתנה לי הסבר רק אמרה לי שדיברה איתם ושהכל נגמר בינינו ולא מוכנה לראות אותי, לא ידעתי מה קורה, הייתי אבודה לגמרי, לבד במדינה זרה בלי משפחתי וחבריי וכל עולמי קורס בשבריר שניה.במשך שבוע כל יום היא השתנתה יום אחד היא אומרת שהכל יסתדר ונדבר עם הוריה ומצד שני לא מוכנה לישון בבית ולא בבית הוריה אלא בבית של חברה משותפת, אומר לך את האמת הגעתי למצב של דיכאון טוטאלי, בשבוע הורדתי 6 קילו ולא אכלתי במשך 10 ימים, ניסיתי בליעת כדורים אך לא עזר וכשהיא הגיעה לדירה יחד עם החברה המשותפת וראתה אותי במצב כל כך רע צעקה עליי ואמרה לי שדיברה עם משפחתי והם דואגים לי והן יצאו מהדירה.אני לא מבינה איך בנאדם שבשבילי היה הכל והבטיח שידאג לי לכל חיי השתנה מיום ליום לאדם שלא הכרתי מעולם. אביה הכין בתוך יום את מסמכי העסק והגירושים ואף איים עליי מספר פעמים. היא לא חזרה להודעות שלי וזה היה מצב שאם אני אשלח הודעה זה עובר ישר לאבא שלה.היא גם שאלה אותי מה עם הדברים שלי הרי את כל רכושי ודברי העברתי לשם ואמרתי לה שאקח מה שאני יכולה וזהו, היא שאלה אם לשלוח את הדברים ואמרתי לה לא, שאלה אם לזרוק אותם ועניתי- תעשי מה שתרצי אז היא ענתה- אז אני אשרוף אותם וניתקתי את השיחה.עברתי תקופה לא קלה שם עם כל היחס הקשה ממשפחתה אך הייתי מאושרת כי הייתי שלמה עם עצמי שמצאתי את האדם שאני רוצה לחלוק איתו את שארית חיי וכך גם היא תמיד הדגישה ואמרה שהרגישה, יש לציין כי אני בת 25 והיא בת 28.אביה הוא רואה חשבון ועשה הכל כדי להוציא את החשבון של העסק במינוס כדי שלא אקבל כלום וכך קרה.מבחינה רגשית אני שבורה, נתתי את כל כולי וללא מתן הסבר אינני עדיין מבינה שהכל נגמר שאני בארץ שוב.יש לציין כי אני סובלת מסיוטים כבר חודש אם מופיעים הוריה או היא, וכל היום ראשי לא מפסיק לחשוב על כל המצב לרגע.מה אני עושה?איך אני ממשיכה הלאה ומוציאה את הכאב שיש לי בחזה בכל נשימה?תודה.
ד"ר אורן חסון
לאסוף את עצמך, ולקחת אחריות על חייך
⌄
דנה יקרה,
בעצם, את מתארת מצב שבו בת הזוג שלך, שככל הנראה אהבה אותך מאד, החליטה להפסיק את הקשר ביניכן, בשל הלחץ מצד משפחתה. לכאורה – האהבה יכולה לנצח הכל. במציאות – לא תמיד זה כך. כנראה שהלחץ מצד בני משפחתה היה חזק מדי, בין אם דרך איום בניתוק קשרים, ובין דרך איום בניתוק כלכלי. כך או כך, עושה רושם שבת זוגך חלשה מכדי לעמוד בלחץ הזה, וחוששת שהיא לא תוכל להסתדר בחיים, גם אם את לצידה, ללא השיתוף והתמיכה של בני משפחתה. לפי תאורך, זה לא שהיא רעה כלפייך, כמו שהיא חלשה מדי, ולא סומכת על עצמה שתתמודד עם החיים ללא משפחתה. חבל, אבל זה מה שיש.חשוב לך שתאספי את עצמך ותמשיכי הלאה, למרות הכאב. אם את צריכה טיפול פרטני, עם מישהו שיתמוך בך ויחזק אותך, עשי זאת. חשוב שתצליחי להתגבר, והדרך היחידה לעשות זאת היא לקחת אחריות על חייך. גם להיוועץ במישהו מקצועי, ולטפל בעצמך, זה לקחת אחריות. הכל, רק לא לשקוע. את מוזמנת ליצור איתי קשר (do@orenhasson.com) כדי לבדוק אם אוכל לעזור לך.