התמודדות עם פרידה: איך להמשיך הלאה
m.p
מפחדת מעצמי.
⌄
חבר שלי נפרד ממני לפני חודשיים. היינו בתקופה שהכל היה בנינו טוב ויש בנינו אהבה. ויום אחד הוא החליט שהוא לא מרגיש שלם עם הקשר ורוצה להיפרד. בחודשיים האלו ניסיתי כל זמן מסויים לנסות לדבר איתו ולנסות להבין למה בעצם זה נגמר ומה גרם לו לא להרגיש שלם עם הקשר. ממה שהצלחתי להבין הוא התבשל עם מחשבות זמן מסויים של כמה ימים לפני שנפרדנו אבל הכל היה רגיל. ואני לא מצליחה להשלים עם העובדה שיום אחד הוא אומר לי שהוא אוהב אותי ויום למחרת שהוא רוצה להיפרד ממני.. אני בדיכאון אני בקושי אוכלת, אני בזמן האחרון מתבודדת המון לבד בים בימים ובלילות... רק שם אני מרגישה שאני מצליחה לנשום!!! אני מחפשת אנשים שכל הזמן יתנו לי תקוות שהכל יסתדר, עד לא מזמן אני כל הזמן דיברתי עם אנשים שקשורים אלי ושינסו לברר לי דברים וזה רק החמיר את המצב שלי... ולכל האנשים סביבי באיזה שהא שלב גם כבר נמאס היה לשמוע על הסיפור הזה ואני מרגישה לבד..!! גם המשפחה שלי לא מספיק פתוחה איתי כדי שאני יספר להם מה עובר עלי ואני ניראת לכולם מבחוץ כאילו הכל רגיל איתי אבל לפעמים יש לי מחשבות אובדניות ואני הרוסה. אני הרוסה כי הכל נגמר בצורה לא אנושית הוא חושב שהכי טוב לשנינו זה הניתוק המוחלט הזה והוא לא ענה לי לטלפונים ולא להודעות ואמר שהוא חייב להיות קיצוני כדי שנינו נמשיך הלאה ואני לא בנאדם כזה אני צריכה לדבר כל הכל פנים מול פנים וגם מה שהצלחתי להשיג ממנו זה היה דרך מחשב. אני יודעת שעדיין קשה לו כי הייתה לנו שיחה לפני 3 שבועות ושמעתי את הכל שלו חנוק מבכי והיה לו קשה והוא היה נשמע בוכה. אני הרוסה ואני לא יודעת איך לצאת מהדיכאון של הפירדה הזאת. אני הרוסהההההההה ואני מפחדת לפגוע בעצמי בסוף אני רק רוצה שהכאב יגמר !!
ד"ר אורן חסון
להתחייב בפני עצמך להיות חזקה
⌄
m.pיקרה,
לא כתבת בת כמה את, וזה נתון חיוני כדי לדעת משהו חשוב עליך, על הפוטנציאל שלך ועל מעגלי התמיכה שלך.האקס שלך החליט שניתוק מוחלט הוא הדרך היחידה להתנתק. יכול להיות שהוא יודע משהו, ואולי מתוך ההכרות איתך. את מחפשת סימנים לראות אם הוא יחזור, וזה פוגם ביכולת שלך להשתקם. מצד שני, בשלב הזה את כנראה לא רוצה להשתקם. את רוצה אותו, נקודה. האם בגלל זה שווה לאבד את חייך? – ובזה אני לא מדבר על המחשבות האובדניות, אלא על האושר הקיומי שלך. יש לך תפקיד אחד משמעותי בחייך, והוא לדאוג שהחיים הללו שלך שהופקדו בידייך יהיו טובים ומספקים, ושיהיו בהם לפחות רגעי אושר. היו לך, כך אני מניח, רגעי אושר. יהיו גם עוד, אם תתני להם צ'אנס. אם תתני לעצמך צ'אנס.ברור לי שכרגע את לא רואה את זה. את לא הראשונה שאיבדה את התקווה לאושר בדרך כזו או אחרת. לא תמיד הכל תלוי בנו. לפעמים יש דברים שמישהו אחר מחליט בשבילנו, ולפעמים קורים דברים, מחלות, אסונות או ארועים אחרים שאין לנו שליטה עליהם. ובכל זאת אנחנו צריכים לנווט את עצמנו כי המחוייבות שלנו לעצמנו היא לשמור על עצמנו, ולחפש דרך לאושר קיומי. ככל שתקדימי לראות את מה שקרה כהחלטה שאינה תלויה בך, כך תקדימי להמשיך הלאה. אלא שאני חושב שחלק מכל מה שאת מרגישה שייך לתדמית שלך בעיני עצמך. אולי כי את חושבת שאת אשמה בכל מה שקרה, ושזה יקרה לך שוב עם בן זוג אחר. לכן את מנסה לשוב אל זה שכן רצה. ואולי דרכו גם לשקם את התדמית הפגועה שלך.את זקוקה לעזרה. את צריכה תמיכה חברתית – לא כדי שיגידו לך שיש סיכוי, כי אולי אין. את צריכה תמיכה חברתית כדי שיגידו לך שאת שווה. שיש לך ערך בעיני המשפחה ובעיני החברות שלך. כדי לחזק את הערך שלך בעיני עצמך. כדי לתת לך תקווה לאושר קיומי. בשביל זה את צריכה להיות חזקה. אם את לא מצליחה לבד, לכי לטיפול פרטני. זה יועיל לך. ואם את נחלשת, השתמשי בשרותי סיוע מיידי, טלפוני או אחר – ראי את דף ה"עזרה ראשונה באינטרנט" אצלי באתר, תחת "מקרי חרום").
m.p
להתחייב בפני עצמך להיות חזקה
⌄
אני עוד מעט בת 23. והוא לא תיאר לעצמו שזה המצב ושאני כבר משתגעת מחוסר הבנה למה הגענו למצב הזה. אני מקווה לדבר איתו ולהבין יותר דברים.
ד"ר אורן חסון
מה שחשוב כדי להתחזק
⌄
m.p יקרה,
נכון שהבנה היא דבר חשוב מאד. אבל קחי בחשבון שיכול להיות שלא תביני גם אם הוא יסביר, או שהוא יסביר תוך נסיון לפגוע בך כמה שפחות, ולכן לא יוכל להסביר הכל (מה שאצלך עלול להצטייר כמסר חיובי, או כפול, כאשר בעצם כוונתו אולי טובה, אבל אינה מצביעה על כוונות שלו). מנסיוני, הפגיעה בסופו של דבר לא תהיה קטנה יותר.אבל אם הוא יהיה מוכן לדבר איתך, נסי לקחת מזה משהו אחד - שהוא הרגיש משהו כלפייך, ושהוא דאג לך. אבל לא כדי לתלות בזה תקוות לעתיד, אלא כדי להבין שהיתה לך סיבה טובה להרגיש את מה שהרגשת בקשר, גם אם היה קשה לצפות את מה שיקרה הלאה. דברים כאלה קורים, כי רבים מאיתנו לא מחצינים הכל, אלא שומרים דברים שונים בפנים עד להחלטה.ובעיקר, אל תצפי ליותר מדי מבחינת המשך הקשר. נפגעת מאד, את רוצה לפחות לתקן את זה, והכיני את עצמך כך או כך להמשך הדרך בלעדיו.
שברון לב
מפחדת מעצמי.
⌄
את לא מתארת לעצמך איך אני מזדהה עם התחושות והרגשות שלך קראתי את המכתב שלך וחשבתי שזו אני כותבת אותו רק שאצלי זה שונה |(אם תרצי את יכולה לקרוא על הסיפור שלי בכותרת-ביטול חתונה ומשבר)אצלי שנינו אוהבים אך ישנם המון ריבים וחוסר התאמה הוא מבטיח להשתנות הוא רוצה את הקשר ורוצה להיות איתי ולשקם את הזוגיות שלנו אני מבולבלת כי יש לי חוסר אמון ושנתיים וחצי הוא לא הוכיח לי כלום אז למה שיוכיח עכשיו? אז אני לא יודעת אם שווה לנסות למרות שאני אוהבת אותו מאוד.אצלך הוא זה שקם והלך ואינו רוצה בקשר אז את צריכה להרפות למרות האהבה ולמרות הכאב ותאמיני לי אין יותר מבינה ממני מהכאב שאת עוברת עכשיו אבל אין בכוח בן אדם לא רוצה אז לא צריך דמייני לעצמך מצב כמו שלי שאת יודעת שאתם לא מתאימים אבל בכל זאת יש אהבה משני הצדדים ושניכם שבורים.תחשבי על מה שאמרתי לך ואם יש לך משהו להגיב לי אשמח לשמוע את תגובתך ואם תצטרכי אוזן קשבת אשמח להגיב לך בחזרה על כל מה שתרצי. אגב אני בת 22 שנה מתחתיך