התמודדות עם פרידה: איך להיות אסרטיבי
ש
לא יודע מה להחליט
⌄
שלום,
אני בן 26 ולפני כמה חודשים כתבתי פה על החברה שהיתה לי שטסה לחו"ל וכשחזרה אחרי 4 חודשים בחו"ל לא ידעה אם היא רוצה לחזור או לא ובסוף החליטה שלא..עברו מאז 4 חודשים ועדיין אני חושב עליה כל יום כמה פעמים. מאז שנפרדנו היו 3 שיחות טלפון,2 של איחול יום הולדת שמח(ובעקבותם מפגש קצר) ואחריהם עוד שיחה שהיא התקשרה בשביל לבקש ממני משהו ( שעד היום אני לא יודע אם זה היה כדי לנסות ולהחיות קשר ידידי או שבאמת היא הייתה צריכה אותי ).אני לא יודע אם אני רוצה להיות איתה בקשר או לא. מצד אחד אני רוצה לדעת מה איתה ומכיוון שהרגשות שלי כן דעכו מאוד, אני לא מאמין שהשיחות האלו יעשו לי כל כך רע, מצד שני אני אומר לעצמי, אם לה לא היה כל כך חשוב לשמור על הקשר אז אני לא אהיה זה שאזום אותו.. ומה שהכי חשוב, אני יודע שאני לא צריך לחשוב כך, אבל בין אם הרגשות דעכו, הזיכרונות עדיין חזקים והתחושה שהיא ה"אחת" עדיין מלווה אותי- והגורם העיקרי בהתלבטות הוא מה לעשות כדי שאולי עוד חצי שנה, שנה, אוכל להגיח שוב לחייה ולכבוש את ליבה- האם בשביל שזה יקרה אני צריך לשמור אותה על אש נמוכה- ולקחת סיכון שהיא תתרגל לראות בי כידיד, או אולי לשמור על האי קשר ובהזדמנות מתאימה לנסות להחיות את מה שהיה- ושוב, אני יודע שזה גרוע לחשוב כך, אבל עם כל זה שאני התקדמתי הלאה איפשהו ויצאתי עם בנות וכו, אני איפשהו רוצה לדעת שאולי בהזדמנות מתאימה, אם תהיה אוכל לנסות שוב איתה כי היא היחידה שאהבתי בחיי והיא באמת זו שאני מרגיש שהיא ה"אחת" ואני חושב שהקשר נגמר בעיקר בגלל נסיבות (4 חודשים בחו"ל אחד בלי השני).. תודה מראש וסליחה על האריכות
ד"ר אורן חסון
אסרטיביות
⌄
ש יקר,
ברור שיש אסימטריה בקשר ביניכם. היא זו שהחליטה להיפרד בסופו של דבר, ואתה הוא זה שחולם עדיין שהיא "האחת". אתה יכול לנסות, מדי פעם. אבל כל עוד אינך בטוח שהיא אינה רוצה, אתה גם משלם מחיר. והמחיר הוא שאתה מתייחס פחות ברצינות לקשרים שאתה מפתח, ואולי במכוון, במודע או שלא במודע, יוצר רק קשרים שאינך רוצה מאד.במודלים כלכליים, זו בעיה דינמית, שסיכוי הרווח שלך הולך ויורד עם הזמן (כי יש סיכוי גדל והולך שבינתיים, כל עוד אתם לא ביחד, היא תמצא את "האחד" שלה), והמחיר שאתה משלם גם כן הולך וגדל, כי הוא תלוי ישירות בזמן שאתה מבלה בקשרים לא רציניים. אלא אם כן אתה רואה בזה רווח...מצד שני, אני לוקח בחשבון שאמנם אתה סוחב איתך את הקשר הזה רק ארבעה חודשים, אלא שארבעה חודשים שבהם לא השתחררת ממנה עלולים להשפיע עליך בהמשך. הגיע הזמן להמשיך. אני חושב שהגיע הזמן, למענך, שתהיה יותר אסרטיבי: ברר איתה באופן נחרץ יותר וברור יותר מה קורה ביניכם, ואם אתה מבין ממנה שהיא לא "מגששת" כדי להחיות את הקשר, המשך בדרכך מבלי להביט לאחור. ואם אתה לא מצליח, העזר בחברים, במשפחה, צא, והתחיל לחיות גם אם קצת "בכוח". ורק אם גם כל זה לא יעזור, לך להעזר באיש מקצוע.