הדק את החברות לפני הצעד?

תאריך פנייה: 21.02.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלעד
ידידה אבל אני רוצה יותר
21.02.2010 • 03:11

שלום
ד"ר. שמי אלעד ואני כמעט בן 27. , יש לי ידידה בת 23 כבר 5 שנים.את אותה ידידה הכרתי לפני 5 שנים- היה לנו קטע קצר וממש טוב למשך חודש וחצי- ואז טסתי לחצי שנה לטיול של אחרי צבא והיא נשארה בארץ אז נפרדנו וגםהכרתי מישהי חדשה וכו.. במשך כל ה5 שנים שאנו לא חברים, אנחנו ידידים ברמה קרובה יותר או פחות, זה משתנה, אך משהו אחד ברור לכל (אומרים לי את זה תמיד) זה שממש כיף לנו ביחד, אנחנו צוחקים המון, חושבים דומה, תחביבים דומים נוגעים (ידידותי) וממש נהנים ואוהבים אחד את השני כבני אדם. לפני כשנה הבנתי שאני מרגיש אליה קצת יותר ושיש חיבור טוב וכדאי לתת לזה צ'אנס אז כדאי ליזום משהו- אז באחת הפעמים שיצאנו יחד אני והיא, לפני שהיא ירדה מהאוטו, ניסיתי לנשק אותה- היא ממש הופתעה ונרתעה בעדינות. אמרתי לה את מה שכתבתי למעלה על הכיף ביחד וכו, והיא אמרה לי שהיא לא מרגישה רגש מיוחד.. מאז ועד עכשיו, אני באותה תחושה, אני לא מאוהב ופרפרים וכו, אבל כן חושב שאם ניקח את הקשר קדימה יתפתח משהו מיוחד וטוב ובקלות יתפתח לי רגש. השאלה שלי בקיצור- איך אני יכול לגרום לה להרגיש משהו מעבר ולרצות לנסות? יש איזה טריגר או משהו שיכול לסייע לזה לקרות?

ד"ר אורן חסון
להדק את החברות קודם?
22.02.2010 • 18:53

אלעד יקר,
אני חושב שאת הטריגר כבר יצרת. הטריגר הזה הוא הידיעה שאתה מעוניין בה. היא כבר מכירה אותך היטב, כך שלא תוכל להפתיע אותה בתובנות משמעותיות. תוכל רק לחזר אחריה, בדברים קטנים או גדולים. לא פעם, עצם הידיעה שרוצים אותך יוצרת אצלך משיכה בצד השני. ועשית את הצעד. ומאחר שהיא הבינה שאתה חושב עליה אחרת, סביר להניח שהיא מעבדת את הנתונים, ואולי כבר החליטה אם היא רוצה או לא רוצה. דבר איתה שוב, ובאופן גלוי, או חזר אחריה באופן ברור יותר לא על-ידי מגע, כמו על-ידי שהות יותר ביחד, ובילויים ביחד. את המגע שמור מחדש לזמן שבו שניכם תרגישו שהקשר ביניכם אינטנסיבי יותר, וטוב לכם איתו.מצד שני, יכול להיות שבשלב הזה, אם היא לא מעוניינת, תיאלצו להיפרד גם כידידים. סיכון שאתה צריך לקחת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083