התמודדות עם אדם שלילי

תאריך פנייה: 05.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעלי
השקט שלפני הסערה
05.10.2012 • 08:40

ד"ר חסון שלום,
קראתי בפורום תשובה שלך לאחת הפונות שם ציינת את הדברים הבאים:"יש לא מעט אנשים המתלבטים ומתחבטים, שמים לא מעט על הצד השני של המאזניים מבלי לומר לך דבר, ומכריעים דווקא על הצד השני רק לאחר שמשהו קטן נוסף מכריע את שיקול דעתם לטובת אותה כף של המאזניים, ולרעתך. מבחינתך, מכיוון שהוא לא אמר דבר על השיקולים המנוגדים ועל המשמעות שלהם בשבילו, זה היה בבת אחת. מבחינתו זה היה תהליך הדרגתי, כי הוא היה מודע למה שמוטל על שתי כפות המאזניים."בן זוגי הוא כזה. (ובנוסף הוא אדם מאוד סגור שלא מדבר כמעט באופן כללי ועכשיו הוא רוצה לעזוב (אנחנו גרים יחד והוא רוצה לעזוב מיד)אני מרגישה כאילו חרב עלי כל עולמי. יש לי תחושה כל כך קשה של בגידה. למה לא לבוא ולספר ולשתף כאשר מדוברר בהחלטה שיש לה השלכות לא מבוטלות.האם ניתן לשנות את רע הגזירה?איך מתמודדים עם אנשים כאלה ?

ד"ר אורן חסון
התמודדות עם עצמך
06.10.2012 • 21:26

יעלי יקרה,
אני חושב שקראת בדיוק את התשובה שלי לשאלה שלך. לא אוכל לתת לך כאן הרבה יותר ממה שקראת. אין לי מושג איך לשנות את "רוע הגזירה", כי אני לא מכיר אותו ולא יודע מה מניע אותו או מה יכול לשנות את דעתו, אם בכלל.ההתמודדות עם אנשים כאלה היא התמודדות עם עצמך, בעיקר. זה לא קל, זה אפילו יכול להיות קשה מאד כאשר הוא החליט גם בשבילך ואת יוצאת לגמרי מהמשחק ללא שום יכולת השפעה, אבל ההתמודדות שלך כרגע היא בעיקר עם עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083