התמודדות עם פחדים וחרדות
רועי
בעיה מביכה
⌄
שלום
תראה, אני בן 30 וקצת ורוצה להתחתן.אבל מת מפחד -קודם כל מהמחויבות והאחריות, הכלכלית והריגשית . בעיקר הכלכלית ..לא להיות מסוגל לצאת לטיול של חצי שנה במזרח, להתקבע על משכנתא וכל זה.אחר כך אני מפחד מהאחריות על ילדים . אני לא ממש רוצה ילדים אבל רוב הבנות רוצות ובסוף לא תהיה ברירה.הפחד הכי גדול שלי , אבל, הוא ממצב של גירושים . לפני שנים סבלתי מבעיה פסיכיאטרית שהחלמתי ממנה לגמרי, אבל ברור לי שבגירושים ידפקו לי את הצורה בגלל הרישומים .אני אפסיד את כל הכסף שלי בדמי מזונות גבוהים (בארץ הגבר משלם גם אם האשה מרוויחה הרבה יותר - ואני מרוויח גם ככה די מעט) , וזה יוריד אותי בוודאי לפת לחם. גם את הילדים לא יתנו לי לראות , ובטוח שהיא אוטומטית תקבל משמורת עליהם (כי אני חולה נפש מבחינת המערכת. הם מיד יקבעו שטובת הילד היא להשאר עם האם ה"בריאה") . בקיצור, סרט רע מאד.בכל פעם שאני יוצא עם מישהי הכל בסדר בהתחלה, אני זורם ועושה רושם של מאד נורמאלי, ואז אני מתחיל לדמיין אותה עושה לי טרור, עושקת אותי, מעלילה עלי שהייתי אלים כדי לזכות ביתרון בהליך הגירושין , ומזמינה שוטרים שלוקחים אותי למעצר על לא עוול בכפי כאילו שאני באמת בעל מכה. אחר כך אני מדמיין אותה כל חודש חולבת ממני את המזונות, בזמן שאני עובר לגור באוטו חבוט או חוזר להורים שלי שכבר בטח יהיו בני 80 .הבעיה היא שגם הבדידות מכאיבה לי מאד, והייתי שמח להיוולד אשה, כי לנשים הכל הרבה יותר פשוט - אם הן מתגרשות מיד הן מקבלות את הילדים + חצי מהנכסים + 18 שנה מזונות מינימום 2000 שקל לילד כל חודש אחרת הבעל נכנס לבית סוהר .מבין את הבעיה ? תודה. אחרי זה עוד מדברים איתי על זה שנשים מקופחות בארץ
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם פחדים
⌄
רועי יקר,
יש לך חרדות, וצריך ללמוד להתמודד איתן. כמו שעושים רובנו. לו היית אשה, יתכן שהיית מוצא סיבות אחרות לפחד (חשבת על לידה, למשל?). זה המצב ה"נורמלי" – לפחד, להתמודד עם הפחדים והחרדות, ולהניח להם מאחור כדי שנוכל להשיג משהו מהחיים הללו.כדי להתמודד עם הדברים האלה, רועי, יש מי שיודע לעשות זאת לבד, ויש מי שנזקק לטיפול מכוון ומסייע. כנראה שזה יועיל לך, ושווה להשקיע. אחרי הכל – חבל להסתכל לאחור בגיל 70 ולחשוב על כל מה שהחמצת בגלל פחדים.