בן זוג לא בשל לזוגיות
יולי
מה לעשות במצב הזה??
⌄
שלום רב,
אני מאוד אשמח לקבל ממכם עצה!! אני בת 22, אוטוטו 23. בן זוגי קטן ממני בחצי שנה. אנחנו זוג 3 שנים וקצת. בתחילת הקשר היה לנו קשר מדהים מכל הבחינות. הוא היה הגבר המושלם. הוא היה אז חייל, ואחרי שמונה- תשעה חודשים בערך גם אני התחיילתי (גיוס מאוחר עקב לימודים), והוא ממש תמך בי ללא סוף כל התקופה שהייתי חיילת. לאחר מכן הוא השתחרר (שלושה חודשים לפניי בערך...) ואז התחילו הבעיות... הוא חזר לעשן "חום" (חשיש אם אני לא טועה) (הוא היה מעשן לפני שנהינו זוג, וכשהתחלנו לצאת הוא הבטיח שהוא לא יחזור לזה לעולם...) הוא התחיל לשתות יותר.. הוא מוותר על זמן שלנו יחד כדי לנסוע עם חברים שלו ליציאות, ובכלל לא אכפת לו איך אני אבלה את הערב ומה איתי. הוא אפילו שיקר לי פעם אחת שהוא נוסע למשפחה בדרום, ובסוף הוא נסע להיות עם חבר. גם היום כשאני לא מרגישה טוב כבר מעל שבוע, ואתמול היה השיא, הוא אפילו לא בא לבקר, כי הוא הבטיח לחבר שיבוא אליו.ניסיתי לדבר איתו, לאמר לו שהעניין של העישון והשתייה נורא מפריע לי, שנורא מפריע לי שהוא לא מקדיש לי זמן.. אבל הוא אמר לי "את מכירה אותי, אני לא יכול שיכתיבו לי מה לעשות, אני צריך שזה יבוא מתוכי"... אני לא יודעת מה לעשות.. נורא קשה לי במצב הזה. שקלתי פרידה. אבל כל דבר בחיי קשור אליו, ויהיה לי נורא קשה להתמודד עם זה... יש לי עסק וגם זה קשור אליו ואל אמא שלו באופן ישיר...מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
כשהוא עוד לא בשל לזוגיות מחוייבת
⌄
יולי יקרה,
יתכן שהוא לא התבגר מספיק, ועוד לא מוכן לזוגיות על קבלת האחריות שלה. כשהוא היה בצבא, הזמן שלו היה כנראה מוגבל, והוא שמח על כל רגע שבו היתה לו בת זוג מוצלחת כמוך. יתכן שלאחר מכן, כאשר יש לו החופש לעשות כרצונו, חברים ובילויים תופסים יותר מקום. את רוצה לראות בו בן זוג לחיים, אבל הוא כנראה עוד רחוק מלקחת אחריות כזו.אין לי הרבה מה לומר לגבי המעורבות שלכם מחוץ לזוגיות. אם תחליטי להיפרד ממנו, זו באמת בעיה שתצטרכי למצוא לה פיתרון יצירתי משלך.
יולי
תודה !
⌄
תודה רבה על תגובתך דוקטור!עזרת לי להבין שאנחנו לגמרי לא מתואמים מבחינת תוכניות לעתיד הקרוב והרחוק, וכנראה שהגיע הזמן לנסות לחפש במקום אחר..תודה לך!