התמודדות עם פחדים בזוגיות

תאריך פנייה: 16.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאור
איך אני מחזירה אותו אליי?
17.08.2010 • 00:45

דר' חסון שלום,לפני פחות משנה הייתי בטיול במזרח והכרתי שם בחור. טיילנו יחד כחודש שבו היה בינינו קשר נפלא. היינו יחד כל הזמן, רוב הזמן לבד כי הספיקה לנו זה חברתו של זו. זו היתה תקופה קצרה ומאושרת. בתום החודש הזה אני חזרתי ארצה והוא המשיך לטייל עוד כשלושה חודשים. במשך הזמן הזה התכתבנו כל הזמן והתגעגענו, אבל לא דיברנו על לשמור אמונים. כחודש לפני שהוא חזר התחלתי קשר עם מישהו אחר. במקביל המשכתי להתכתב איתו ונכנסתי למין מערבולת של לבטים שלא ידעתי איך לצאת ממנה. בסופו של דבר הקשר עם הבחור השני העמיק וכשהראשון חזר אמרתי לו שאני כבר יוצאת עם מישהו. הוא התאכזב מאוד, אבל נשארנו בקשר מצוין, אני התעקשתי על כך והתקשרתי הרבה, נפגשנו ודיברנו המון, אבל העברתי את זה לפסים ידידותיים בלבד. באיזשהו שלב הקשר עם הבחור השני נגמר, באמת בלי קשר לבחור הראשון, ועכשיו, כשלושה חודשים אחרי שזה נגמר, הרגשות כלפי הראשון התעוררו מחדש. כל הזמן ידעתי שאני אוהבת אותו ורוצה אותו בחיי, אבל עכשיו אני מרגישה שוב מאוהבת בו ומבינה שהוא מתאים לי הרבה יותר מהקודם ושיש בינינו קשר אמיתי ועמוק.אני לא יודעת מה לעשות. אנחנו נפגשים כרגיל, מדברים הרבה, אבל נדמה שהוא השלים עם זה שאני לא רוצה אותו כבן זוג. הוא מתחיל ללמוד בקרוב בעיר אחרת. יהיו לו חיים חדשים, חברים חדשים, אולי חברה...ואני פוחדת לאבד אותו. איך להראות לו שאני רוצה אותו? מה לעשות? אני מרגישה חסרת אונים. אנחנו נפגשים ובא לי לחבק ולנשק אותו, והוא מתייחס אליי כידידה בלבד. אני חייבת לציין שלאורל כל התקופה הזאת הוא תמיד היה שם בשבילי. כל דבר שרציתי, בכל משבר שעברתי ובכל קושי, הוא היה שם כדי להקשיב ולתמוך. הוא מקסים. אני מרגישה שעשיתי טעות. מה לעשות עכשיו??

ד"ר אורן חסון
מתגברת על הפחדים
17.08.2010 • 23:52

ליאור יקרה,
מצד אחד את פוחדת לאבד אותו. מצד שני, אם לא תגידי לו כלום, אז גם לא יתקדם שום דבר, ותאבדי אותו ממילא, נכון? ולכן, השאלה החשובה היא מדוע את לא יכולה לומר לו את מה שאת רוצה לומר לו, שזה בעצם כל מה שכתבת לי?חשבי על זה, וחשבי היטב גם מה חשוב יותר ומה מפחיד יותר. וכנראה שתצטרכי לעשות או לא לעשות משהו מפחיד, והבחירה היא שלך. ובזה גם תלמדי שדברים שאת באמת רוצה לא תמיד מגיעים לבד, כמו שהיית רוצה. וכנראה שזה אחד מהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083