התמודדות עם פחד מפרידה

תאריך פנייה: 15.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רותי
פרידה
15.12.2012 • 14:00

שלום
לך,אני נשואה מזה 25 שנים + 3 ילדים גדולים. הבן הצעיר בגיל העשרה חי אתנו בבית.לאחרונה קיבלתי החלטה להתגרש לאחר שניסיתי לא פעם לטפל במשברים בזוגיות בעזרה מקצועית.הבעיה שלי היא שאני שאני חשה מאוד במבוכה להודיע לסביבה שלי על ההחלטה. כמו במקומות העבודה, שכנים , משפחה מורחבת ועוד.איך אני מתגברת על הבושה? ברור לי שאני לא מאוד חריגה במהלך הזה בימינו ובכל זאת...כיצד לדעתך אוכל להתגבר כך שאהיה מספיק חזקה לעמוד מול התגובות הצפויות של הסביבה?תודה על תשובתך.רותי

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם הפחד
17.12.2012 • 00:23

רותי יקרה,
אני חושש שאם את רוצה להיפרד, אין לך ברירה. הסביבה תדע. גם הילדים ידעו. את לא יכולה להיפרד מבן זוג, ובעיקר לאחר כל כך הרבה שנים, מבלי שהסביבה תדע.אבל את זה את הרי יודעת. מה שאת לא יודעת זה איך מתגברים על הפחד מפני תגובות הסביבה. אין ברירה, רותי. זה קצת כמו ללמוד לקפוץ ראש. עושים את זה, ומתמודדים עם המים הקרים אחר-כך, ושוחים. אני לא אומר שזה פשוט. לקפוץ ראש צריך פשוט לקפוץ עם הראש לתוך המים. את לא יכולה קודם לטבול את קצה אצבעות הרגליים במים, כדי להפסיק לפחד לקפוץ ראש. את צריכה לקפוץ ראש. זה יקרה, ובמקום לשאול את עצמך אם להתמודד אם זה, התחילי לתכנן כיצד תעשי זאת. זה אמנם יכריח אותך להתמודד עם הפחד שלך, אבל זה הדבר היחיד שיקל עליך - תכנון מראש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083