קשיים מיניים ורגשיים בזוגיות
מתוסכל
האם יש לזה עתיד
⌄
שלום.
אני בן 27 נמצא מזה ארבעה חודשים בקשר זוגי עם בחורה בגילי. אנו מכירים כשנה, אולם הקשר התחיל לפני מספר חודשים כאמור. ההתקרבות בינינו התחילה לאחר לילה של בילוי משותף שהסתיים אצלי במיטה, ללא יחסי מין מלאים (לא הייתה "הגנה").כלל שהתחיל לעבור זמן אני חש שמצד אחד אני נקשר אליה יותר ויותר, מצד שני הקשר אינו שיוויוני ואינו מספק אותי כמעט מאף בחינה. הבחורה איננה ישראלית במקור (עלתה מארה"ב) ובאה מבית קר בו לא מפגינים חיבה. אין בינינו כמעט שום חיבה פיזית מחוץ למיטה וזה מפריע לי מאוד. באופן כללי היא לא מפגינה רגשות, לא אומרת איך היא חשה, בעוד אני אדם חם, מביע, נוגע.הסקס בעייתי מאוד. תדירות נמוכה, היא מתחמקת פעמים רבות (מחזור של 10 ימים??? נו באמת...), וגם אז איננו עושים דברים שאני אוהב/מורגל בהם. הסקס מונוטוני ולפעמים אני פשוט מרגיש שאני מאונן עליה ותו לא, כלומר זה לא ממש יחסי מין, אלא אני מגיע לפורקן בעזרתה. וזהו. היא טוענת שהיה לה רק בן זוג אחד לפניי והמין עדיין כואב לה מאוד, וייקח זמן רב עד שהיא תתרגל. גם מסבירה שהחשק המיני שלה לא חזק במיוחד.היא אינה עובדת (עדיין בתהליכי עלייה, אולפן וכו) קמה בשעות מאוחרות מדי יום, מתנהגת כמו "נסיכה" כשהיא מתארחת אצלי - לא מנקה אחריה, לא עוזרת, לא מכינה אוכל. ההההכלללל עליי. בקושי מביעה תודה. בנוסף, כל דבר שאנחנו עושים והוא בחוץ (מסעדות, מועדונים, יציאות טיולים) - הכל הכל הכל על חשבוני באופן מלא.אין לה חברים רבים כרגע בארץ ועולמה החברתי מסתכם פחות או יותר בי וחבריי. ולמרות כל זה - אין כמעט יוזמה מצידה לבילוי זמן משותף. הכל (כמעט) בא ממני, וגם כשלא פעמים רבות זה כי היא צריכה עזרה בענייני עלייה או חיפוש עבודה.אני שואל את עצמי כבר כמה שבועות - למה אני עדיין בקשר הזה בזמן שהוא אינו מסב לי אושר ואינו מספק אותי נפשית ומינית. ואני מבין שעם הזמן פיתחתי רגשות עמוקים כלפיה. בנוסף אני גם מרגיש אחריות וחסות כלפיה, ומרחם על "מה ומי יהיה איתה" במידה ואפרד ממנה. נפתחתי בפניה מספר פעמים והתגובה תמיד הייתה- "זו אני, אני לא אדם של פוצי-מוצי, ולא מפגינה רגשות, אתה חשוב לי. אשתדל יותר". מצד אחד אני יודע בוודאות שאיני רוצה להמשיך ככה, ואני מרגיש שאני מאבד את מיניותי (אני מאוד מיני והייתי מאוד פעיל מינית לפני הקשר) וגבריותי מצד שני אני מרגיש שאין לי את היכולת לסיים את הקשר. בשולי הדברים אציין כי הרגשות הקשים מתעצמים על רקע העובדה שאני רואה בעצמי (עם כל הצניעות) גבר מושך ומצליח שאוהב ומושך נשים ויחד עם העובדה שאני לא בוחל בקשרים ומין מזדמן גם מתחיל לחפש בחורה לקשר רציני וארוך טווח שילדים והקמת משפחה בצידו. כרגע קשה לי (מאוד!) לדמיין אותה שם. אבל שוב - אני רוצה בה, חושב עליה, חש מחוביות עמוקה כלפיה. מה לעשות? איך להתמודד? יש סיכוי שזה יצליח איכשהו? אני אובד עצות.
ד"ר אורן חסון
עתיד עם שאלות
⌄
מתוסכל יקר,
אתה מתאר מצב שבו יש לבחורה קשיים הן במיניות והן בהפגנת חום. יתכן שיש לה בעיה מינית-פיזיולוגית כלשהי (לפי העובדה שאתה אומר שזה כואב לה) שהוא פתיר בטיפול אצל מטפל מיני, וקושי ביצירת פתיחות, שיתכן שאפשר לפתור הרבה ממנו או בעבודה זוגית משמעותית והרבה סבלנות לאורך הרבה זמן, או לזרז את התהליך בעזרת טיפול זוגי. בשני המקרים אתה צריך להבין שיש עבודה לעשות, ולהחליט אם אתה מוכן לעשות את ההשקעה הזו, ולעזור לה, בעדינות המירבית, לפתוח את עולמה מולך, כולל שיחות על המיניות שלך ושלה - ללא טענות אלא עם הרבה אמפתיה ואהבה, כדי להגיע לנכונות שלה להשתתף בתהליך כזה שבו כנראה שגם היא תרוויח לא מעט. עם עושים זאת נכון, כל זה יכול לקרב אתכם יותר. אבל אין בטחון מלא שתקבל בסוף התהליך כל מה שאתה מצפה לו.