התמודדות עם סיום קשר משמעותי
ענבלה
יודעת שזקוקים לפרידה .איך מתמודדים?
⌄
הקשר מאוד לא בריא וחובה שהוא ייגמר אבל לא מסוגלת להתמודד עם פרידה אחריי 8 שנים ביחד.(לא נשואים)מה עושים? איך גומרים את זה בלי להשתגע?אני כל כך חלשה בהתמודדות עם דברים כאלה..(בת24)
ד"ר אורן חסון
מבט קדימה
⌄
ענבלה יקרה,
אני חושב שאת מגלה בגרות רבה בכך שאת מחליטה שהקשר שלך, שהוא למעשה כמעט כל מה שאת מכירה בחייך הבוגרים, ושליש מחייך (!), הוא מאד לא בריא לך. זה בכלל בכלל לא פשוט לשנות כמעט את כל מה שאת יודעת על החיים ועל הזוגיות, ולהתחיל מהתחלה. אבל אולי אם תכירי שבעצם ההבנה שלך וההחלטה שזה הצעד הנכון גילית כוח רב, תיתן לך ההכרה הזו כוח גם להמשיך. עוד לא התמודדת עם דבר כזה, ואם את אומרת שאת חלשה בדברים כאלה, את בודאי מתכוונת לדברים קצת אחרים, לא בדיוק כאלה, שכן את זה עוד לא חווית. אם את חושבת שבאמת זה מה שאת צריכה לעשות – ראי את ההתמודדות שלך כמדד ליכולות שלך, ונצלי את המצב לבנות לעצמך תדמית חדשה, חזקה יותר, בעיני עצמך. בני לך "תוכנית עבודה", עם סדר זמנים שיכלול לא רק לוח הזמנים עד לפרידה, אלא גם את השלבים הבאים – זמן החלמה, ואיך עושים את זה. לקבוע מראש את תוכנית העבודה שלאחר הפרידה, החל מהשלב הראשון שבו תבלי יותר עם חברות ובני משפחה, דרך הזמן שבו תלכי שוב לרקוד, או שתצאי שוב עם מישהו אחר. המבט קדימה, ענבלה, הוא אחד הדברים החשובים ביותר להחלמה ולהתמודדות.
ענבלה
מבט קדימה
⌄
אתה צודק. ריגשת אותי מאוד בתגובתך.המון תודה