החלטה על זוגיות: האם לבזבז זמן?
נלה
לא בטוחה מה אני רוצה
⌄
שלום רב,
אני בחורה בת 26 אקדמאית ומאוד נאה, הדילמה שלי ,בקצרה, היא כזו:יש לי חבר(28) מזה 5 חודשים וניפגשנו בלימודים, הוא לא בדיוק מסוג הבחורים שאני רגילה לצאת איתם (לא שרירי,יפה או מאצ'ו במיוחד) אבל הוא חכם ,מאוד רגיש, בעל תושיה,מחושב, רציני ומתייחס אליי בצורה ג'נטלמנית ומאוד מתחשבת אבל בסופו של דבר הוא "חנון" הוא לא לוקח אותי למועדונים לרקוד ואפילו לא ממש אוהב לצאת מהבית(אלא אם זה לשבת בפאב עם החבר'ה) בעוד שאני טיפוס מאוד מוחצן שאוהבת להיות בלב ההמולה ולהשתולל.(דרך אגב אין לו בעיה שאני אצא עם חברות וזה בכלל משגע אותי , מה? הוא לא יודע מה הולך במועדונים ואיך שזה "ה" מקום להתחיל עם בחורות!).הבעיה היא שגם במיטה הוא לא מתפקד כמו בחורים אחרים בעת ביצוע האקט (גומר מהר) אבל מצד שני הוא מאוד דואג לענג אותי בדרכים אחרות.אני לא יודעת האם להישאר איתו או לא, אנחנו כל כך שונים בהרבה תחומים ועם זאת מאוד טוב לי עם ההרגשה שהוא נותן לי והיחס שלו כלפי אבל גם הגיל משחק תפקיד כל החברים שלו כבר קרובים מאוד לחתונה או כבר התחתנו ונראה לי שהוא רוצה מתישהו שנמסד את הקשר ואני יודעת שהוא אדם מסור ואחראי והוא יהיה בן זוג טוב ואבא טוב בבוא העת, הוא באמת אדם מתוק ורומנטי אבל אני לא רוצה לבזבז לו ולי את הזמן אם זה לא זה.תודה מראש על עצתךנלה
ד"ר אורן חסון
בזבוז זמן
⌄
נלה יקרה,
משפט המפתח שלך הוא זה שבו את כותבת שאת לא רוצה "לבזבז לו ולך את הזמן אם זה לא זה". כל אדם מגיע עם תכונות טובות יותר ותכונות טובות פחות. כך גם הוא, ובעצם כך גם את. כל שאת צריכה, עד כמה שזה נשמע פשוט וזה בכלל לא, הוא להחליט אם המכלול שלו מתאים לך או לא. לו היה מתאים לך "לבזבז זמן", היית יכולה להרגיש טוב עם השהות איתו. מכיוון שאת אומרת שלא מתאים לך לבזבז זמן, משמע שאת צריכה להחליט כבר עכשיו אם זה זה או שזה לא זה. ואולי בכלל כדאי לך להחליט שלפחות לזמן מה כן מתאים לך "לבזבז זמן"? אולי בדיוק משום שאת עדיין לא יכולה להחליט אם זה זה או זה לא זה?