בעיות בזוגיות: קונפליקטים וחוסר התאמה

תאריך פנייה: 01.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיטל
בעיה בזוגיות
01.01.2007 • 10:29

שלום
ד"ר חסון ,אני בשנות השלושים המוקדמות, נשואה כשנתיים עם תינוקת מקסימה בת שנה.בעלי איש מקסים וחם, הקיף אותי באהבה רבה, בפינוקים, בהרגשה טובה, קיבל אותי כמו שאני, העריץ אותי ממש כל התקופה של החברות (שנה) והנישואים. הוא עוזר בבית מדהים עם הילדה בקיצור גבר אידיאלי. הכל היה כך עד לפני שלושה חודשים. הוא גבר שמאוד רוצה שכולם יאהבו אותו, והוא פלרטטן קצת עם נשים.לפני שלושה חודשים היינו במשבר קטן על רקע כלכלי, הוא התעצבן שאני מבזבזת כספים רבים, והחליט שלא לדבר איתי כמה ימים שאלמד לקח (הוא יודע כמה החום והקרבה חשובים לי), בעקבות כך נוצר ריחוק בינינו, וגיליתי שהוא יצר קשר עם בחורה שעובדת איתו שעומדת לפני חתונה, הקשר כלל שיחות טלפון רבות, מילים ואפילו לדעתי פגישה בצימר.הוא מכחיש את הכל ואומר שער לה ולבן זוגה לארגן צימר ושהם רק ידידים. מאז התחלתי לעקוב אחריו, לבלוש ובכל פעם שהוא יוצא מהבית לבלות עם חברים אני נלחצת ומרגישה איום. אני מריצה תסריטים בראש של כל הדברים שהם עשו ביחד ואני לא משתחררת מזה. אני לא מצליחה לעבוד, ירדתי המשקל המון ואני לא יודעת מה לעשות.אני מרגישה שאני לא חיה את חיי יותר אלא רק מנסה להבין איפה הוא, אם מי הוא מדבר ומה הוא עושה. הוא נותן לי הרגשה מאוד בטוחה, הוא סבלני, ואומר לי שאני אהבת חייוורוצה להיות איתי לנצח, אבל אני ממשיכה לחפש אותו כל הזמן.עכשיו מתקרבת החתונה של הבחורה הזו ואני לא יודעת אם ללכת, למרות שלא ממש הוזמנתי אבל אני שוקלת ללכת.לא יודעת מה לעשות ואיך להחזיר את האמון, לפני שבוע גיליתי שהוא גלש לאתר אינטרנט של הצימרים הדיסקרטים האלו, והתעמתתי איתו על זה, והוא הכחיש.אני רוצה לשמור על חיי הנישואים אבל לא יודעת איך מה לעשות?היינו במפגש אחד בטיפול זוגי והיא אמרה שאין לנו מה לבוא יותר. אני מרגישה שאני לא מפסיקה לחשוב על זה, וממש נגמרת מזה. זה כבר ממש מחשבות חרדתיות אצלי.גם מערכת היחסים הקודמת של נגמרה על רקע דומה שכלל ביטול חתונהאני בת להורים גרושים שבגדו אחד בשני. ולא האמנתי שזה יקרה לי גם.מצטערת על האורך, ותודה על התשובה

ד"ר אורן חסון
בעיה בזוגיות
02.01.2007 • 18:43

מיטל יקרה,
אני לא יודע אם את שמה לב, אבל אם תקראי את המכתב שלך, תראי שאת אומרת בו דבר והיפוכו. את מתארת איך הוא יוצר מצבים שבהם את מרגישה מאויימת, אבל מצד שני, את אומרת שהוא נותן לך הרגשה מאד בטוחה.את מתארת מצוקה נפשית גדולה שלך, ולא ברור לי מדוע, על סמך מפגש אחד, אמרה לכם המטפלת הזוגית שאין לכם מה לבוא. ברור שיש בעיה, ושהיא לא רק אצלך כי היא מקרינה על היחסים שבין שניכם. החליפו ליעוץ זוגי אחר, ונסו שוב, כי הבעיה נותרה בעינה, בין אם היא אמיתית ובין אם היא מדומה. ובשני המקרים בן זוגך יכול לסייע לך, אם הוא יידע איך, ואם הוא יהיה מוכן לקבל את זה שהבעייה ממשית, ללא קשר לאמיתות החשדות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083