התמודדות עם נטיות ופגיעה בזוגיות

תאריך פנייה: 19.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צפונית47
דחוףף
19.09.2010 • 08:41

אין לי יום ולילה כולי פגועה--הרוסה----סכין בתוך ליבי---------לא ישנההולכת לישון אם זה ומתעוררת אם זה(עד כמה שאני ישנה)הנושא הואשמאהבי חברי 6 שנים אנו יחד החליט שהוא רוצה לצאת לנופש בן 8 ימים לבדוולהחליט מה באמת הוא רוצה?מילא שיסע לבדואבל--------פגש דרך הפייסבוק את אהבת נעוריו (מדובר מלפני 31 שנה)הגבר שלי כיום בן 51ואותה אשה אהבת נעוריו כיום בת 50 +3 גרשושה החיה בחו"להגבר שלי הוא איש נשוי בניירות בלבדכבר שבועיים הם בקשר באימייל--צט----והוחלט שהיא מגיעה לארץ לפוגשו ולו יהיה מהוכן הוא גם מרגיש צורך להגיע לפגישה זו של 8 ימים היות והנ"ל מתחשב באשה הבאה לכבודו לחופשכולי אכולת קנאה---כעס--הרגשת מרומה---אני במצב נפשי מאד גרוע ירודבבקשה תנו לי עיצה ?אני מתוסבכת--מבולבלתרוצה לציין שאני מאוהבת בו עד בלי דייייילא יכולה בלעדיוהאם לפחד מפגישה זו שלהם?להמתין לו להחלטותיו?מצפה לתשובה ולעזרהממני הכואבת

ד"ר אורן חסון
נטיות, סיכונים ופגיעה
19.09.2010 • 23:41

צפונית יקרה,
הדילמה לא פשוטה. אלא שאת צריכה להחליט לאיזו מהנטיות שלך את נותנת להוביל:האם לכעס? לא רק כתבת על הכעס, אלא גם שאלת האם "להמתין לו ולהחלטותיו?" שהמשמעות של זה היא להחליט להיפרד ממנו כבר עכשיו, או לפחות אם הוא יממש את הרצון שלו לצאת איתה לטיול ל- 8 ימים.האם לרצון שלך להישאר איתו? הדרך היעילה ביותר לממש את הרצון הזה היא לדבר איתו, להסביר לו את מידת הפגיעה והחשש שלך, ולהגיע איתו למניעת הטיול הזה, או לפחות לפגישה איתה במסעדה, או בטיילת אחר הצהריים, או אצלכם בבית, כשהיא אורחת "שלכם" ולכן בטוחה יותר. השאלה היא אם הוא יהיה מוכן לזה, ואני מבין ממך שלא. אבל את יכולה לנסות שוב, ובעדינות, ועם פחות כעס. במילים אחרות, לא לפחד להראות את החששות שלך, ואת החולשה שלך, במקום את הכוח המגיע מהכעס והקינאה. פעמים רבות גברים מעדיפים להגן על האשה שאיתם כשהיא פגיעה, מאשר להתגונן מפניה כשהיא חזקה.אם זה לא יילך, הדרך היעילה פחות לשמור אותו (אבל יותר מ-א') היא להניח לו, ולפרגן לו. כדי שיזכור שיש לו אותך ברקע, ושאת טובה לו והיית טובה עבורו כבר כמה שנים. תמיד יש סיכוי טוב שפגישה לאחר זמן כה רב תהיה אכזבה, ומסיבות שונות. הקושי הוא שתצטרכי להתמודד עם החרדות שלך, וגם עם הפגיעה והעלבון (אלה שמוליכים לכעס).מכאן, שבין שתי האפשרויות הללו, תצטרכי לבחור את זו שמתאימה לך יותר. חשבי לכן מה חשוב לך יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083