התמודדות עם נושא רגיש בזוגיות
לירז
חבר שלי מתרחק ממני מאז התחיל להקריח
⌄
הוא מאוד מאוד קנאי למראה שלו ובמיוחד לשיער, מאז שהוא גילה שהוא מתחיל להקריח ולאבד שיער בקדמת הראש הוא פשוט נכנס מזה לדיכאון ואני מרגישה את זה בזוגיות שלנו. ניסיתי להגיד לו שאני אוהבת אותו לא משנה מה, אבל הוא לא מקשיב. אני חוששת שזה ישפיע לרעה על התכנון שלנו להתחתן בעתיד הקרוב. מה אשר לעשות בעניין?
ד"ר אורן חסון
אם זו הבעיה שלו, תתקרבי חזרה...
⌄
לירז יקרה,
אני מציע שלא תתחייחסי לנושא הזה כלל, אלא אם הוא אומר משהו. תני לו להתמודד. חלק מההתמודדות, זה הדחקה, כלומר, שיחות על נושאים אחרים, ואי התייחסות (אחרי הכל, התקרחות זה בדרך כלל לא ארוע מהיר, כך שסביר שהוא חשב על זה קודם, והצליח להניח בצד מבלי לעשות מזה עניין קודם). מבחינתך, זה חסר משמעות, ולכן אין לך מה לומר על זה דבר, אלא אם הוא מתבטא באופן שדורש חיזוק. ואם כן, את פשוט "לא מבינה מה הוא רוצה", ואת אומרת לו שהוא נראה נפלא, ובזה נגמר העניין, אל תישארי לדוש איתו בעניין.כל מה שאת צריכה, במקום לדבר על זה, זה להראות לו עד כמה את אוהבת אותו, ועושה בשבילו דברים. אם הוא יחליט שהוא רוצה לטפל בזה, את יכולה לומר לו שמבחינתך אין שום צורך, אבל שיעשה מה שרוצה. אם הוא רוצה לשתף אותך בתוכניות, שתפי איתו פעולה, אבל מבלי לייחס לזה חשיבות רבה, אלא כי הוא רוצה, וזו הסיבה היחידה שבגללה זה חשוב לך.