יעוץ מיני לשיפור זוגיות
הגר
התייעצות
⌄
אורן שלום,אני ובעלי בסביבות גיל ה-30, אנחנו נשואים כשנה וביחד 4 שנים. אני בחורה מאוד מינית והוא בחור מאוד א-מיני, ניסינו לבחון את חוסר החשק המיני שלו מכמה זוויות שונות, אך משנבדק העניין, מה שגיליתי הוא שישנו אחוז של גברים שסקס לא מעורר אצלם רמת עניין גבוהה במיוחד..ומה שעושה להם טוב היא מערכת זוגית יציבה גם אין בה יותר מדי סקס. העניין הוא שכאשר גיליתי את זה הרגשתי מעין חוסר אונים גדול היות ואני ובעלי מתקשרים מצוין, יש לנו הרבה מכנים משותפים, כיף לנו ביחד, אבל התשוקה שחסרה לי איננה, אני מוצאת עצמי לעיתים משכנעת אותו לשכב איתי...כשלושה חודשים לאחר הנישואים התחלתי רומן עם בחור מהעבודה שלי, הסקס איתו היה מאוד מספק ועשה רושם שאני מתאהבת בו. מאז אנחנו במערכת יחסים המושתתת בעיקר על מה שאין לי מבעלי- חום וקירבה פיזית- אינטימיות. לצד כל זה ובמעבר חד...חשבתי באופן אמביוולנטי על ילדים וביום שישי האחרון קיימתי יחסים עם בעלי ללא אמצעי מניעה, עכשיו אני לא יודעת מה אני מרגישה לגבי זה, האם הבאת ילד לעולם יכולה לעזור לנו (אולי לא כמטה קסם..אך לעזור בקירבה זה לזו) או שהבאת ילד לעולם תנציח את הבעיות שלנו אף יותר...ההורים שלי אגב, שיודעים הכל כולל על הרומן חושבים שאני צריכה להישאר במערכת זוגית שלי ואפילו להביא ילד, אני ממש אובדת עצות...אני אשמח לקבל את השקפתך בנושא.
ד"ר אורן חסון
יעוץ מיני
⌄
הגר יקרה,
הבאת ילד לא תסייע לעניין. אבל יעוץ מיני יכול לפתור, אולי, את העניין, או לשפר אותו, או לפחות, במקרה הגרוע ביותר, לתת לך הסבר מלא ומפורט יותר מה קורה ביניכם, ומה עובר עליו. ואז, אם תחליטי שהזוגיות לא מתאימה, לפחות תהיי שלמה יותר, כשאת מגיעה ממקום של ידע.
הגר
יעוץ מיני
⌄
העניין הוא שזה בדיוק מה ששבר אותי- הלכנו ליעוץ מיני וגילינו שבעלי לא כל כך צריך סקס, הוא מעדיף לשחק באקס בוקס או כל דבר אחר, זה לא שהוא סובל בסקס הוא פשוט לא צריך אותו- הבעיה היא שחוץ מזה יש הרבה דברים שאני אוהבת אצלו , אבל איך אפשר לוותר על מרכיב? ונניח ואני עוזבת ויוצאת עם משיהו אחר שיש בו את הנדבך הזה ואין לו את השאר? האם שווה לעזוב עבור דבר מהותי מאוד עבורי אך שווה ערך במהותו לשאר הדברים החשובים האחרים?
ד"ר אורן חסון
לקחת החלטה שקולה, כלומר, לבדוק קודם
⌄
הגר יקרה,
את שואלת שאלה מאד משמעותית, שיש לה השלכה עצומה על המשך חייך. ברור לי שאת לא מרגישה מחוייבת לקבל הצעה שלי, אם תבוא, אבל את כן רוצה להתייעץ כדי לשמוע. אלא שזו באמת החלטה כל כך חשובה, שאני לא חושב שאני יכול אפילו להתחיל לענות לך כאן. זו החלטה שאת צריכה לקבל מתוך הערכה והבנה לצרכים שלך וליכולת שלך להתקיים עם מימושם או עם אי מימושם, עם האפשרות לדעת אם ומה אפשר לשנות, ועם הצרכים האחרים שלך, שאינם הצרכים המיניים, וצריך לקחת בחשבון שאין לכם עדיין ילד משותף, ואת האפשרות שלך למצוא מישהו שגם תתאהבי בו, שגם יהיה מיני, ושגם יהיו בו תכונות אחרות שאת כן מוצאת באיש שלך.אני מציע לך ללכת ליעוץ פרטני לתקופה של כמה חודשים אצל מי שעוסק גם ביעוץ זוגי. להתייעץ, לבחון, לנסות, ולדעת מה האפשרויות, כדי שמה שלא תחליטי, תהיי שלמה יותר עם ההחלטה הזו.