התמודדות עם משחקי כוח בזוגיות

תאריך פנייה: 13.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ronit
חבר שמשחק משחקי כבוד
13.01.2007 • 22:28

חבר שלי מזה שנה (בן 27)אחרי כל פעם שאנו מתווכחים או רבים או שהוא מרגיש שאולי אני כועסת עליו על משהו הוא אף פעם לא מתקשר תמיד אני מתקשרת. ניסיתי לא להתקשר אליו 4 ימים ברציפות והוא מצידו לא התקשר ואז בסוף אני נאלצתי להתקשר....תמיד אני צריכה לעשות את הצעד הראשון. זה מפריע לי ובפעם האחרונה שזה קרה שאלתי אותו אם הוא רוצה להפרד והוא אמר שלא..מה אתה חושב שגורם לו להתנהג ככה כאילו אחרי שאני מתקשרת הכול חוזר לקדמותו אבל אם אני לא אתקשר אז הוא לא יטרח להתקשר....?תודה

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם רגשות וכעסים
16.01.2007 • 01:14

רונית יקרה,
יכול להיות שהוא באמת משחק משחקי כבוד. בדרך כלל אלו משחקי כוח שמטרתם היא לחנך את הצד השני. את לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה. יש נשים שמחליטות לחיות עם זה, ולוקחות אחריות על הזוגיות כאשר האיש שלהן לא עושה זאת, ויש נשים שנשברות.לפעמים זה הכעס שלו, שהוא לא יודע איך להתמודד איתו בנוכחותך,אבל יכול גם להיות שיש לו קושי בטיפול ברגשות בכלל, ובאלה שלך בפרט, ולכן הוא לא יודע איך להגיב כשאת כועסת. אז הוא מעדיף לשמור מרחק, כדי שלא לדבר איתך מוקדם מדי. האם בזמן זה הוא בטוח שתתקשרי? – אני לא יודע. אבל בהחלט יכול להיות שהוא מרגיש כבול בתוך חוסר העשייה שלו מבלי יכולת לעשות את הצעד הראשון. את מכירה אותו. נסי לבדוק עם עצמך מה נכון יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083