התמודדות עם משחק רגשי בזוגיות

תאריך פנייה: 01.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תותית
איך אוכל להוכיח?
01.05.2012 • 17:57

אני יוצאת עם בחור מזה כחודש. שנינו בני 25+-.הוא בדיוק מה שרציתי ומתאים לי בדיוק וכנ"ל אני לגביו. באמת התאמה מושלמת. נראה מעולה וטוב לי איתו והסקס..וואו. אין תלנות.הבעיה היחידה היא.. שהוא לא מצליח להאמין לי שאני באמת רוצה אותו ורק אותו. רוצה להיות איתו. אוהבת אותו.הוא אומר לי שהוא יודע אבל לא ב100% למרות שאני באמת שלו ורק שלו וטוב לי איתו ואני פשוט מאוהבת בטירוף. וכל כך קשה לי לשמוע שמישהו לא מאמין באהבה שלי עד שהצלחתי שוב להיפתח אחרי שנפגעתי כבר מספר פעמים בחיי מקשרים.איך אוכל להרגיע אותו? מה אוכל להגיד לו כדי שהוא יבין שאני שלו? שאני אוהבת רק אותו? שהוא יוכל לסמוך עליי? לא קרה שום דבר שיגרום לו לא לסמוך עלי. אולי החברה הקודמת שלו עשתה לו משו. אני לא יודעת. לא שאלתי. אבל אני זו אני ואני אוהבת אותו באמת ואני לא יודעת כבר מה לעשות.כל כך לא רוצה שזה ייגמר בינינו אבל בינתיים אני לא רואה שיש אופציה אחרת. קשה לי כל כך להיות עם מישהו שכל הזמן אני צריכה להוכיח לו את האהבה שלי. תודה..

ד"ר אורן חסון
זוגיות מתוך ביטחון הדדי
03.05.2012 • 14:13

תותית יקרה,
אולי את צריכה להפסיק להוכיח. כי האמת היא שאני לא בטוח אם זה רק משחק שהוא משחק איתך, במודע או שלא במודע, אבל שעובד - ככל שהוא מטיל עליך יותר רגשי אשם שאת לא אוהבת אותו מספיק, את מתאמצת יותר. בין אם הוא מודע לזה ועושה זאת כמניפולציה (ואז זה משחק רע), ובין אם לאו (שמעיד על חוסר ביטחון), יש לזה השפעה עליך, ואת מתאמצת. כאילו חוסר הביטחון שלך הוא שמניע אותך.האם את יכולה להגיב לדברים האלה שלו בהרבה יותר נון-שאלנטיות? כלומר, משהו כמו בחיוך, ולומר לו "אתה חמוד", ולהמשיך הלאה כאילו לא נאמר דבר? כלומר, להמשיך להיות איתו, עם הזוגיות, עם העשייה הזוגית אבל ללא מאמץ היתר לשכנע אותו, ובעיקר ללא התנצלות על מה שאת לא צריכה להתנצל? - כי את באמת לא צריכה. "כי זה ברור לך שאת אוהבת אותו", ו"כי את מספיק בטוחה שהוא יודע את זה" (משהו שתצטרכי לשכנע את עצמך להיות מסוגלת להקרין - ואם הוא חסר בטחון, דווקא זה יוסיף לו אותו). האם הוא מאשים אותך שאת לא עושה מספיק?אתם מכירים רק חודש. את צריכה ללמוד אותו יותר כדי להבין אותו. עשי זאת מתוך בטחון במה שאת רוצה, ומתוך ביטחון כאילו גם הוא יודע את זה (וזה יקדם גם אותו), ונסי לצאת מהמשחק הזה, כי אחרת תהיה לכם זוגיות של היסטריה וחוסר ביטחון משני הצדדים, ואת לא רוצה את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083