יחסים: לא אוהבת מספיק, אבל נהנית?
ראם
אוהב אותי,אני פחות
⌄
ד"ר חסון שלום.
יש לי חבר כבר חודש שאוהב אותי נורא ומראה את זה כל הזמן (שנינו בני 20 ). מה שלי קורה איתו זה שכשאני איתו נחמד לי ונעים לי וכיף לי וכשאני לא איתו אני לא חושבת עליו אפלו לדקה..לא מתגעגעת והוא לא נמצא בראש שלי..אבל שוב,כשאני איתו אז מצחיק לי ונוח לי ואני גם נמשכת אליו. הוא ממש משבח אותי.. וקורא לי מלאכית שנשלחה לו מהשמיים וכל תנועה שאני עושה הוא מעריץ..אז זה גם משהו שגורם לי טיפה לזלזל בו..שהוא ככה מעריץ אותי..הוא מתכנן עליי מלא תכנונית ושומר כסף לטיולים שהוא רוצה שנעשה בעתיד ותמיד אומר "כשנתחתן..וכשנגור ביחד.." ודברים מהסוג הזה. אני אומרת לו שעוד מוקדם לדבר על זה..כי אני לא רואה את שארית החיים שלי איתו.. לא מזמן גם נפגשתי עם ידיד שלי ויצא והתנשקנו ואח"כ במשך יומיים חשבתי על הידיד הזה וחשבתי גם שעם הידיד אני יכולה לפתח שיחות ברמה יותר גבוהה ועם חבר שלי אם אני מדברת על משהו שלא קשור אלינו הוא ישר מקשר את זה אלינו או ישר מסתכל עליי במין מבט מאוהב ומסיט את השיחה על כמה אני מדהימה.. זה ממש כיף שמישהו אוהב אותי ככה..וכשאני איתו אז כיף לי..אבל האמת זה מספיק? אני לא יודעת. אולי עדיף לי לחפש הלאה מישהו שאתגעגע אליו ושארגיש חשק עז להיות בקרבתו? אני לא רוצה להתפשר..אבל אולי זאת התפשרות שהיא טובה..כי אני נהנית משני העולמות..גם להנות איתו וגם להנות בלעדיו... מה עושים ..... .. . ?
ד"ר אורן חסון
טוב איתו, אבל לא רע בלעדיו
⌄
ראם יקרה,
כתבת את כל מה שראוי לכתוב: את לא מאוהבת בו מספיק, אבל מחמיא לך שיש בחור שמאוהב בך כל כך. בודאי שזה עושה לך טוב, אבל מצד שני ייסורי המצפון שלך עובדים גם הם, וזה עושה לך פחות טוב. כל זה אומר שאת לא בשלה עדיין לקשר, ואולי עוד יותר בברור - שאת לא בשלה לקשר איתו. האם בתנאים אחרים, בגיל אחר, בשלב אחר בחייך זה היה מתאים לך יותר? - בהחלט יכול להיות, אבל את נמצאת בכאן ובעכשיו שלך, נהנית ממה שיש ולא אוהבת את מה שחסר לך. לאן תקחי את זה? - אני מניח שתדעי עם הזמן לאן הכי נכון לך לקחת את זה, בין אם זה יקרה כאשר יעבור עוד זמן של אותו הדבר, ובין אם כאשר יחולו אצלך או אצלו שינויים בצרכים ובנסיון החיים.
ראם
אבל............
⌄
מה אתה אומר שאני צריכה להיפרד מימנו?אני בוגרת בו. אני מרגישה מגעילה. יש עוד שני בחורים שאני אוהבתאיך אפשר להמשיך כך ? להיפרד? אוףף אני בחיים לא אהיה בשלה לקשר?אני מרגישה שאני תמיד דוחפת את עצמי לאיפה שקשה לי. מיתאהבת בבלתי מושג וכשמישהו רוצה אותי אז ישר מחפשת תירוצים למה זה לא מספיק לי..אני מאוהבת באיזה בחור שמוכר לי פנטזיות ובתכלס סתם עובד עליי וכשמגיע מישהו רציני כל מה שאני חושבת עליו הוא לברוח...איך משנים את זה? אני רוצה להתאהב במשהו יציב ובטוח ... אני תמיד מתאהבת בלא יציב והמסוכן
ד"ר אורן חסון
דילמות לחיים
⌄
ראם יקרה,
אם כך, נדמה לי שעיקר העבודה שאת צריכה לעשות היא עם עצמך - עבודה כזו שבה תלמדי להחליט החלטות שתהיי גאה בהן ושלמה עם עצמך. עבודה כזו שבה לא תכנעי לחולשות שלך. את עוד לא שם, ואני חושב שאת צריכה ללמד את עצמך בעיקר את זה. עם איזה בחור תהיי, זו שאלה שולית בכל הסיפור. זה משהו חולף, וכנראה שניהם יחלפו בחייך עם הזמן. לעומת זאת, עם עצמך את נשארת לתמיד, ואם לא תלמדי את עצמך להיות ישרה עם עצמך ולהתמודד עם החולשות שלך, דילמות כאלו ימשיכו ללוות אותך גם בעתיד.