התמודדות עם משבר זוגי: מה לעשות?
גליה
הבעל עזב את הבית
⌄
בני 40.
הבעל עזב לאחר לידה רביעית, תינוק בן 10 ח׳.
זה קרה לאחר לידה שלישית וחזר לאחר כחודש.
טוען שמספר שנים לא טוב לו בזוגיות וביקש להיפרד.
זה קרה לפני חודש.
הוא מגיע לעזור בערב ולוקח בבוקר למסגרות כשיכול.
מכחיש שזה בגלל הלידה אבל זה מוטיב חוזר.
כיצד ממשיכים מכאן?
תודה, קשה לי מאוד.
ד"ר אורן חסון
לנסות, כי אתם חייבים לעצמכם
⌄
גליה יקרה,
אני חושב שאת מקווה שהוא יחזור לאחר חודש או חודשיים, כי זה מה שקרה בעבר, אבל לא בטוחה. האם את שואלת "כיצד ממשיכים" כדי לדעת איך מוודאים שהוא יחזור? האם את שואלת זאת כי את כבר מיואשת מהקשר ורוצה להיפרד? - ברור לי מאד שקשה לך, אני לא בטוח שכרגע את יודעת מה שאת רוצה, או יכולה לדעת. אני מניח שהכל מתערבב כרגע, ויכול להיות שאת שואלת אותי עם להישאר איתו ביחד או להיפרד, בהנחה שבסופו של דבר ההחלטה בידייך.אם אתם יכולים, לכו לייעוץ זוגי. הכרחי. קודם כל, כדי לדעת איך להמשיך את האחריות על הילדים, ואיך להתנהל מולם כך שהנזקים יהיו מינימליים בכל החלטה שתחליטו. בשביל זה אתם צריכים לתקשר באופן הוגן ואחראי לידם, ובשביל זה אתם צריכים ללמוד להיות מאופקים לידם, גם כשקשה. אם תלמדו את זה, יתכן שתצליחו גם ליצור סביבה טובה יותר לשניכם ולזוגיות שלכם, ולא רק לתפקידכם כהורים.שניכם מבינים שהמצב ביניכם קשה, שניכם מבינים שאתם לא מתפקדים כזוג, ומה שאת חייבים לעצמכם, זה לזה, ולילדים הוא את העזרה החיצונית, כדי לראות אם אתם יכולים לעשות משהו כדי להחזיר את הקשר שהיה לכם בעבר, למרות האילוצים, למרות הלחץ ולמרות הקשיים - וכנגד המתחים הנוכחיים. את זה אתם חייבים לעצמכם. ואם זה לא יילך, לפחות תדעו שניסיתם, ותהיו שלמים יותר עם פרידה, ואולי גם עם פחות כעסים.