התמודדות עם משבר זוגי

תאריך פנייה: 11.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאן
איך לצאת ממערכת יחסים ללא תקווה
11.04.2010 • 08:42

שלום,
אני בת 26 ואני נמצאת בזוגיות כבר כמעט 8 שנים,ב5 שנים הראשונות שהיינו ביחד הייתי מרוצה והייתי בטוחה שהכל הולך לכיוון חתונה אבל ב2 שהאחרונות המצב ממש גרוע אנחנו כל הזמן רבים אני יורדים אחד על שני ולעיתים עוברים ימים ואנחנו לא מדברים אחד עם השני ולמרות שאנחנו משלימים אני מרגישה שעדיין עמוק בפנים אני מאוד כועסת.אני מרגישה שאין במערכת היחסים שלנו כבוד הדדי או הערכה אחד לשני כמו שהיה בשנים הקודמות,אני הרבה מאוד חושבת על זה שאנחנו עושים אחד לשני רע ואל זה שאולי הגיע הזמן להיפרד אבל בפועל לא מצליחה לעשות עם זה כלום אני נורא מפחדת ממה שיקרה באם ניפרד המחשבה על זה מפחידה אותי כל כך שאני מתחילה להיכנס למצב של התקף חרדה .עמוק בפנים אני עדיין מקווה שהוא יחזור ליות כמו קודם אבל אני באמת לא רוצה יותר לחכות ,מה עליי לעשות? איך לצאת מהלופ הזה?

ד"ר אורן חסון
לקבל סיוע, לפחד פחות ולהתאזן מחדש
11.04.2010 • 15:30

ליאן יקרה,
הייתם זמן רב ביחד, ומשהו השתבש בשנתיים האחרונות. יכול להיות שהסיבה העיקרית היא החשש להתחייב, הסקרנות לנסות משהו אחר, והפתיחה לעולם הרחב שבאה עם החיים הבוגרים. ואולי דווקא הלחצים שבאים עם הלימודים והעבודה והאחריות. יכול להיות שזה קרה רק לך, ויכול להיות שזה קרה רק לו, ואולי לשניכם ברמה כזו או אחרת. חוסר שביעות רצון כזה של אחד הצדדים יכול לדרדר בקלות את היחסים למצב שבו כל דבר קטן הוא עילה למריבה, ורצון להקניט, ואולי לרצון להאשים את הצד השני באי שביעות רצון, כשבאיזה שהוא מקום מאחור, במחשבה, חבוי הרצון שהצד השני הוא שיעשה את הצעד הראשון החוצה, כך שזה יהיה יותר קל. זה גורר כמובן אי שביעות רצון ומרירות בצד השני, וחוזר חלילה – כדור שלג שהולך וגדל עד שההתחלה כבר אינה ברורה. אני לא יודע אם זה המצב, אני מתאר מצב אפשרי וסביר.בודאי שזה מפחיד להיפרד. שליש מחייך כמעט בילית בזוגיות, והעולם והעתיד היו ברורים לך. ועכשיו, פתאום להחליף, ופתאום להתחיל לחפש מישהו אחר כשאת לא מיומנת, לא מכירה, לא יודע איך זה ושומעת סיפורים לא קלים מחברות על מי שישנו בשוק – זה לא מעודד. זה מפחיד.אני חושב שאת זקוקה לאיזונים, ויעוץ פרטני יכול לעשות זאת. אם תעשי זאת עם מי שהוא גם יועץ זוגי, יהיה קל יותר לעבור, אם תראי זאת לנכון בהמשך, לאחר מספר פגישות, ליעוץ זוגי לשניכם, או גם להבין שצריך להמשיך הלאה, ולהעזר בייעוץ כדי להתאזן מחדש, להבין למה את אמורה לצפות, להתרגל לעולם החדש, ולפחד פחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083