תכנון עתיד: טיפים לאישה עסוקה
גלית
חוסר שביעות רצון
⌄
שלום,
בת 28, נשואה + תינוק.רציתי לספר על תחושות שיש לי לאחרונה.אני אתחיל בזה שאיכשהו החל מתקופת הצבא, חיי נותבו "מכוח האנרציה" ואיכשהו נשארתי בעבודה שאני היום מצטערת שנשארתי בה, עשיתי תואר שמאוד נהניתי ממנו אבל אני מרגישה היום שהייתי צריכה לבחור בכיון אחר. כל ההחלטות הללו ועוד שקיבלתי בעברי היו בשל אילוצים שונים ובעיקר כלכליים.היום, אני נמתא במצב שבו לכאורה יש לי הכל. בעל וזוגיות באמת מדהימה. תינוק קטן ואהוב. מצב כלכלי טוב+ (אין דאגות כלכליות) וכו'.אבל אני מוצאת את עצמי כל הזמן חושבת מה חסר לי בחיי.אני תוהה אם זה קשור לעובדה שהחלטתי להיות בבית עם הילד עד ספטמבר שבו הוא יכנס לגן (עזבתי את עבודתי, החלטה שאני שלמה איתה לחלוטין, מה גם שהמרחק לא היה סביר...).יתכן ובגלל שאני בבית וזה קשה לי אני "מחפשת" מה לא טוב לי...אני מרגישה חנוקה ושאין לי יותר את "עצמי". אני אמא וזהו. (וזה למרות שאני באמת מקבלת הרבה עזרה מבעלי בימים שהוא חוזר מוקדם יחסית מהעבודה).אני מוצאת את עצמי ממש מקנאה בצעירים שטסים עכשיו לחו"ל... שטסים לעבוד קצת ולבלות ובכלל מקנאה בכל אחד שלא חי חיי שיגרה כמוני... אני אמנם טיילתי (לא המון) אבל עדיין מרגישה שאולי ניתבתי את חיי באופן שלא באמת טוב לי לגמרי..מה לא בסדר איתי?? אני מרגשיה מצד אחד (ויש ימים כאלה) שאני ממש אוהבת את חיי ושלא יכלתי לבקש יותר מזה...) ויש ימים שאני מרגישה שני נמצאת במקום שממש לא טוב לי בו בחיים...איך אני יוצאת מהלופ הזה והופכת להיות שמחה בחלקי?? (אבל כל הזמן ולא רק בחלק מן הימים...).תודה
ד"ר אורן חסון
להשקיע כבר עכשיו בהכנות לשלב הבא
⌄
גלית יקרה,
מן הסתם את לא שלמה עם כל החלטותייך. והעיקרית שביניהן היא זו שעד ספטמבר (בעוד 5 חודשים) את נשארת במצב הנוכחי.אני יודע שאת מרגישה רע עם כך שהילד לא ממלא את כל עולמך. הוא תרוץ טוב לוותר על עבודה שאת לא מרוצה ממנה, אבל כנראה לא תרוץ מספיק טוב להיות שלמה עם כך שאת מוותרת על התקדמות מקצועית, ואולי גם על העולם החברתי שלך. הילד נותן לך ללא ספק המון סיפוק ואהבה, אבל הוא לא יכול לתת לך תחושה של הערכה עצמית, ולא תחושה שאת מתקדמת בחייך לאן שאת רוצה להתקדם. כרגע את לא מתקדמת, וזה מפריע לך. כרגע, יש לך גם יותר זמן לחשוב עכשיו על ההחמצות בחייך, ופחות עם מי לדבר.אני מציע לך לא לוותר לעצמך. התחילי לעבוד ב"תכנון העתיד" שלך. בררי עם עצמך מה את רוצה לעשות, התחילי ללמוד בבית, לבד, בעזרת האינטרט, גם מה יש, גם לאן את רוצה להתקדם, וגם להכין את עצמך בעזרת לימוד עצמי או קורסים מקוונים. וכאשר תגיעי לספטמבר, ויהיה לך יותר פנאי לעבוד וללמוד, תגיעי מוכנה, ותדעי בדיוק מה את רוצה. האנרגיות שתשקיעי עכשיו בתכנון ובעשייה מהבית, הם שיוציאו אותך מה"חפירות" הנוכחיות, כי במקום לשקוע בתחושת חוסר המעש, שללא ספק גורמת לדיכאון, תתחילי לעשות כבר עכשיו למען עתיד יותר מרתק ומעשיר.