התמודדות עם מריבות בזוגיות

תאריך פנייה: 15.04.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נינה
לא אוהב אותי..זו הסיבה!!
15.04.2011 • 20:55

שלוםרב
ד"ר חסון..קודם כל אני צעירה ודרוזית שהעברית שלי לא מי יודע מה ,היא טובה אבל אני מקווה שתבין אותי ..אני בת 22 נשואה לגבר בן 34 ...אנחנו ביחד כבר 3 שנים וחצי ויש לנו בת בת 7 חודשים...אצלנו בעידה כך זה הולך להתחתן מוקדם!! ואז פה הדבר שגורם ללחצים אישיים וחברתיים שגורמים רק לבעיות..אני לומדת 3 ימים ,עובדת 3 ימים ויש לי אחריות לבת ולבית ולבעל...שזה לפי דעתי יותר מדי למישהי בגילי...לכן אני תמיד לחוצה ,ולא מרגישה איך הזמן רץ..וזה גורם לי להתעצבן כי אני לא מספיקה הרבה דברים חשובים,אישיים ,חברתיים לעשות...גם בעלי רב סרן בצבא ויש לו עבודה מאד קשה ואחראית...בקיצור שנינו מחכים לסופ שבוע כדי ליהנות ביחד ולהיות ביחד כמה שיותר זמן...אני:חסרונות:1.עצבנית2.רגישה3.לב טוב...בהגזמה!יתרונות:אוהבת אותוהוא:יתרונות:1. טוב לב2. מתחשב3.יוזם4.עוזר5. תומךחסרונות:1.פטיל קצר2. לא קמצן,אבל לא אוהב לבזבז חח זה דומה לקמצן3.לא מעריךאז כך..אני מאמינה שבין כל זוג יש מריבות ויש וויכוחים..וזה טבעי..אצל בעלי אם אנחנו רבים או אפילו מתווכחים ..תמיד אומר זהו אני רוצה שניפרד/נמאס לי לחיות איתך/נמאס לי מהעצבים שלך/לא יכול להמשיך/אני שונא אותך/אני לא רוצה אותך...אם אני אשמע ממנו מילים קשות כאילו (וזה רק חלק)..מה אני ארגיש??!! לא משנה איזה נושא שגרם למריבה ולא משנה כמה בילינו,שמחנו,הסתדרנו בשלושה ארבעה חודשים אחרונים,הוא מסתם תקלה או בעיה שובר כלים...אני מרגישה שאם היה אוהב אותי היה מוותר על הרבה דברים בשבילי ולא מרשה לעצמו להגיד דברים כאלו ...כשאנחנו במצב טבעי הוא תמיד אומר אוהב אותך וכשאנחנו ביחד הוא מאד נהנהאבל כשנריב אני מזה מרגישה את המילה איך יוצאת לו מהפה עד כמה היא חזקה (אני שונא אותך) זה מאד מאד כאב לי ופגע בי מאד מאד כי אני מאד אוהבת אותו ועושה המקסימום בשבילו ונותן לו אהבה משגעת ומפנקת אותו עד הסוף...נמאס לי כל פעם לסלוח לו, ולוותר לו ולשכוח את המילים הקשות שהוא אומר תמיד וכשנחזור לשגרה הוא שוב מלטף!! ושוכח אבל הוא חוזר על הנושא עוד ועוד ועודאני לא יודעת לכעוס עליו אני מאד אוהבת אותו...אבל זה לא טוב בשבילי!!כי אני מרגישה שהוא מנצל אותי בנקודה הזאת!!אני לא יודעת אם הוא אוהב אותי או לא אני ממש בדלימה ושבורה לגמרי...אני לא יודעת איך אתה תוכל לעזור ליאני פשוט תמיד עושה את המקסימום רק שהקשר שלנו יישאר טוב...ותמיד נסיתי לדבר איתו על הנושא ,,אבל הוא שוב חוזר על אותם דברים!!תעזור לי ד"ר בבקשה!!אין לי למי לפנות!!סליחה שהבקשה קצת ארוכהמקווה שתבין אותי...

ד"ר אורן חסון
להתקרר שעה, ולחזור לדבר...
17.04.2011 • 01:08

נינה יקרה,
אני לא בטוח שהוא לא אוהב אותך. יש אנשים שלוקחים לקיצוניות מריבות, עד כדי כך שמוכנים לשבור את הכלים על עקרונות, ויש אחרים משתמשים בזה ככלי "חינוכי" להפחדה של בן הזוג, אבל לא באמת מתכוונים לכך. כך או כך, זה לא נכון, ובדרך כלל זה משאיר את הצד השני פגוע, לפעמים גם חסר בטחון, ובתחושה של חוסר יציבות כרוני.קשה לי לייעץ לך מבלי להכיר היטב את הדינמיקה של השיחות והמריבות שלכם. אני לא יודע אם את יכולה, אבל יעוץ זוגי יכול לסייע לכם בשיפור התקשורת. אני יכול להציע לך לנסות משהו, שאולי יעבוד, והרבה תלוי בכוח העמידה שלך ובכוונות שלו. והכוונה היא שכאשר זה קורה – במקום לכעוס, ולהתמרמר, ולהגיב חזק, תרשי לעצמך להיפגע. תרשי לעצמך לומר לו מיידית: "נפגעתי". ולהסתגר לזמן מה, ולא להמשיך את הויכוח. יתכן שהוא יגיב חזק יותר בהתחלה, אבל את לא אמורה לשתף פעולה עם אמירות כאלה. מצד שני, את לא צריכה להשתתק להרבה זמן, כדי שלא להקצין את הכעס בהמשך. תני לו ולך להתקרר לחצי שעה – שעה, וחזרי לדבר כרגיל. אם ישאל, תגידי שנפגעת מדרך השיחה שלו ומהדברים שאמר.זו הצעה. קחי אותה לפי ההרגשה שלך של מה שקורה לכם באמת, וראי איך אתם מתמודדים עם זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נינה
להתקרר שעה, ולחזור לדבר...
19.04.2011 • 18:23

ערב טוב..קודם כל שיהיה לך חג אביב שמח ושתזכה אתה ויקיריך בהרבה בריאות והצלחה...תודה רבה על הכל ...אני חושבת שאני צריכה טיפול זוגי...תודה שוב...חג שמח...