התמודדות עם מצפון וייסורי תודעה

תאריך פנייה: 20.04.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מיכל
דלוקה על חבר לעבודה
20.04.2006 • 21:19

שלום,
אני בת 30 נשואה כשנתיים אוהבת את בעלי ונמשכת ונהנת איתו במיטה.נדלקתי על משהו בעבודה, גרוש +2 ילדים מבוגר ממני בכ 10 שנים, אנחנו חברים טובים מאוד בעבודה ויחד עם זאת מנהלים קשר מיוחד של SMS והתכתבויות "בסתר" בשעות הפנאי מהבית ובסופי שבוע, פלירטוטים פה ושם...פעם בכמה חודשים אנחנו נפגשים מחוץ לעבודה וקרה 3 פעמים ששכבנו עם אמצעי מניעה כמובן - (אני ובעלי מנסים להכנס להריון מזה כמה חודשים בודדים).הבחור מושך אותי, מדליק אותי ומעניין אותי מבחינה אינטלקטואלית, אינני מבינה מה קורה לי ואיך נסחפתי לכל זה. אני מחכה לראותו ונהנת מאוד בחברתו, לעתים אני אפילו חושבת שאני נהנת איתו יותר מאשר עם בעלי. אחרי שאנחנו נפגשים בביתו (והיו רק 3 פעמים כאלה במהלך השנה האחרונה), יש לי נקיפות מצפון איומות ואנחנו כל פעם מחלטים שלא נפגש בכלל ושנפסיק עם הפלירטוטים הטלפוניים אבל הפלירטוטים נמשכים. שוב כאמור מפגשים אינטימיים היו רק 3 מאז הכרותי אותו - בשנה אחרונה.מה עושים ? איך מוציאים אותו מהראש ? מדוע זה קורה לי ?אני מאוד אוהבת את בעלי ולא רוצה לעשות דבר אשר יהרוס את הנישואים.אשמח לעצות ודעתכם.תודה

ד"ר אורן חסון
זה קורה, גם אם זה מזיק
21.04.2006 • 09:38

מיכל יקרה,
ראי להלן תכתובת דומה, בשני הבדלים – שיחסייך עם בן זוגך הפורמלי טובים יותר, וששם מדובר בבוס בעבודה (כלומר, את עלולה להפסיד יותר, ואולי גם להרוויח פחות). התוצאה היא רק שקשה לך יותר עם זה, ושייסורי המצפון חזקים יותר, כלומר, כוחות המניעה פועלים בעצמה רבה יותר. אלא שפרט לכך, המניעים שלך, ואולי דווקא בזמן זה כשאתם עובדים על הריון, יכולים להיות מאד דומים. להלן הקישורים:קישור ראשון:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=574936קישור שני:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=574958ואם את באמת רוצה להתגבר על זה, אולי הגיע הזמן להתבגר, כלומר, לתת לרציו לשלוט קצת יותר, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכל
זה קורה, גם אם זה מזיק
21.04.2006 • 10:14

תודה רבה על תגובתך המהירה.ראתי את שני הקישורים שצרפת ואכן יש כמה מכנים משותפים.אני חושבת שנכון ביותר יהיה לפעול עפ"י הרציו אחרת אין ספק שהנישואין שלי ידרדרו לתהום שממנה אין מוצא.רציתי לציין שהגבר מהעבודה אינו מאוהב בי, רק נמשך מאוד, הוא אוהב אותי כחברה אך לא מעבר לזה והוא זה שמזכיר לי מדי פעם שעליי להזהר ע"מ לא להרוס את המערכת הזוגית שלי בבית.ברור לי שעליי לעבוד על עצמי ולהתחיל להתנתק ממנו ע"מ שארגיש טוב יותר עם עצמי קודם כל. אפילו אם זה במחיר של הורדת מינוני הריגושים בחיים שלי, אך לפחות שמירה על יציבות ועל תקינות המערכצ הזוגית שלי.תודה רבה על הייעוץ.מיכל