קנאה וחוסר בטחון בזוגיות

תאריך פנייה: 20.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירז
קנאה
20.04.2006 • 22:20

אני וחברי יחד כשנתיים, ובזמן האחרון אני מרגישה שלכל מקום שהוא הולך אם זה עם חברים שלו ובלעדיי אז קשה לי ורע לי עם זה. מגיל 18 אנחנו יחד ובהתחלה הרגשתי את זה גם אבל עכשיו זה תוקף אותי חזק יותר וממש רע לי עם זה אני לא יודעת איך אני יכולה לאפשר לו לצאת עם חברים שלו תוך כדי שאני לא ארגיש רע עם עצמי...זה לא שאני לא סומכת עליו, אולי אני פשוט מפחדת לא להיות לידו כשהוא נהנה... אני לא יודעת מאיפה צצו הרגשות האלו שלי מה שאני יודעת שזה פוגע גם בי וגם בו... איך אני יכולה לשנות את זה??

ד"ר אורן חסון
לא פלא, אם הוא כל עולמך
22.04.2006 • 01:11

לירז יקרה,
אולי יש עוד אפשרויות, אבל השתיים שאני רואה הן או שאת לא סומכת עליו, או שאת מקנאה בו כשהוא נהנה בעת שאת לא. את שוללת את האפשרות הראשונה, ואני מציע לבדוק אותה שוב. האפשרות השניה יכולה להגיע ממקום שבו את איבדת חברים/חברות, ושאת מרגישה שלא בנוח בחברה, ואיבדת יכולת ליהנות ובטחון עצמי, והוא לא. ואת רוצה גם. במקרה השני, את צריכה למצוא עניין מחוץ לחבר שלך, ללכת ללמוד, למצוא חברות טובות, לעסוק בתחומי עניין אחרים שלך שאיבדת או כאלו שתגלי מחדש, ואם תעשי את כל אלה, וכאשר הוא לא יהיה כל עולמך, יהיה לך קל יותר לתת גם לו ללכת להיות עם חברים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083