התמודדות עם מצוקת בן הזוג
is
בעיות בעיות בעיות
⌄
ד"ר חסון שלום
אני ממש לא יודעת היכן להתחיל ומקווה שלא אשעמם את כל הקוראיםאז ככה התחתנתי לפני שנה עם בחור שאני מאוד אוהבת והוא מאוד אוהב אותיאבל ... הבעיותמתחילות בכך שאמא שלו לא מוכנה לדבר איתי , עשתה לי טרור ועושה לו טרור , הדבר מאוד משפיע על י וכתוצאה מכך על הזוגיות שלנו.בנוסף לכך יש לי תחושה שבגלל שאמא שלו לא מדברת לא איתי ולא עם הוריי (אני לא מבינה למה לא עם הוריי, הם לא עשו לה אף פעם שום דבר רע) גם בעלי מתרקח מכל קשר עם הוריי, דבר שמקשה עלי מאודאני מרגישה שאין לי משפחה ולא יודעת מה לעשות בכדי לגרום למצב להיו קצת יותר טובאני רוצה לציין כי חמתי אינה מדבר כבר שנים עם כלתה השנייה וכן לא עם נכדייה (גם הם כמובן לא עשו שום דבר נורא בכדי לקבל יחס כזה גרוע או יותר נכון חוסר יחס )ניסיתי כמה וכמה פעמים להתקשר אליה בכדי לעשות "סולחה " אבל ממש ללא הצלחה נהפוך הוא , כל טלפון יצר עימות מחודש , והכניס את בעלי "בין הפטיש לסדן"כיום הדבר שהכי מטריד אותי שיש לי תחושה שבעלי מתרחק מכל מי שאמא שלו לא מדברת איתו (וזה בערך כמעט כולם) כי הוא מפחד ממנה , יותר מזה מםחד כאילו לא להיות בצד שלהוכאן אני מרגישה הצד השנידבר זה מעיב מאוד על יחסינואני ממש זקוקה לעיצהתודה רבה על הפורום המדהים הזה לצערי גיליתיאותו רק לאחרונהשתהייה שנה טובה לכול הקוראים , ומקווה שלא שיעממתי אף אחדis
ד"ר אורן חסון
אל תקחי את המצוקה של בן זוגך עליך
⌄
isיקרה,
את לא צריכה להתנצל. המטרה שלך היא לקבל סיוע, אם אפשר, ולא לעניין אותי או את הגולשים האחרים. עניינית, למזלך, לא התחתנת איתה. לרוע מזלך, האדם שאיתו כן התחתנת, מושפע על ידה. אבל למרות שהוא "מתרחק מכל מי שאימא שלו לא מדברת איתו", הוא בכל זאת מדבר איתך. מה שאומר שההשפעה שלך עליו חזקה מההשפעה שלה עליו. אם בן זוגך ניסה להשפיע עליך ליצור את הסולחה ביניכן, זה בסדר. אם לא, הגיע הזמן שתניחי לזה. ככל שתתני לזה פחות להפריע לך, כך בן זוגך ירגיש פחות לחץ ממך, כך הוא ירגיש גם פחות בעימות עם אמא שלו, וכך יהיה לו קל יותראיתך. וזה מה שחשוב. את אמא שלו את כבר לא יכולה לשנות. אם היא תרצה להיות איתך בקשר, היא תמצא את הדרך. סביר להניח שזה לא יקרה בכלל, או לפחות לא במהירה. זה טוב וראוי שאת מבינה את המצוקה של בן זוגך, אבל כדי להקל עליו, אל תקחי את המצוקה עליך, ורק תראי השתתפות ושיתוף פעולה כשהוא זה שמעלה את הנושא. הקונפליקט הפנימי שלו יירד, ויהיה לו נוח יותר איתך.
is
אל תקחי את המצוקה של בן זוגך עליך
⌄
תודה רבה שהתייחסתקל להגיד קשה לבצע , למרות שבתוך תוכי אני יודעת שזה מה שאני באמת צריכה לעשותמקווה להצליח
ד"ר אורן חסון
נו, טוב, בטח, אבל אני לא מסוגלת
⌄
is יקרה,
יהיה לך קל יותר לבצע, אם תחליטי שזו המחוייבות שלך כלפי בן זוגך. אם תגידי "נו, טוב, בטח, אבל אני לא מסוגלת", כבר נכשלת.