התמודדות עם מערכת יחסים מורכבת
מ
האם להמשיך?
⌄
שלום,
אני בן 46 וגרוש + 2 ילדים (9, 10).המשמורת היא משותפת.לפני כחצי שנה הכרתי אישה רווקה בת 47.אני יודע שהיא מאוד אוהבת אותי.בסה"כ, היא מאוד לטעמי.היא רגועה, שקטה, חכמה וסולידית - בדיוק כפי שאני מחפש.היא גם נראית לא רע.כאשר אנו יחד, ממש טוב לנו - השיחה ו\או הבילוי מהנים ומעניינים.שנינו עובדים במשרה מלאה.כל אחד מאיתנו מתגורר בדירה משלו (בערים סמוכות).שנינו במצב כלכלי סביר (ללא קושי כלכלי).לכאורה, הייתי אמור להיות מאושר.בפועל זה לא כך.ניסיתי להסביר לעצמי את הסיבות:1. היא עדיין לא הזמינה אותי לדירתה.לטענתה, דירתה לא מסודרת (מכל מיני סיבות) ולא נוח לה להזמין אותי לדירתה במצב כזה.לנוכח זאת, רוב המפגשים נערכים בדירתי (שזה די נוח לי, פיסית) או בבתי קפה\פארקים וכדומה...לפני כחודש, שיתפתי אותה בתחושתי שעניין זה צורם לי, וזשזה לא נראה לי הולם.2. גישתה היא כזו שגם בטווח הנראה לעין כל אחד ימשיך להתגורר בדירתו.לי זה נראה בזבוז (תחזוקה כפולה של דירות, קניות, בישולים, נקיונות...).3. ילדיי לא אוהבים אותה.הם נפגשו עימה רק פעמיים עד כה.לילדיי אין שום דבר נגדה, פרט לכך שהם טוענים שבמחיצתה הם לא יכולים להתנהל באופן טבעי.ילדיי רוצים שתשומת ליבי תהיה מופנית אליהם, וקצת קשה להם לקבל שתשומת ליבי מופנית גם לאדם נוסף.נראה לי שעניין זה פתיר, והרושם שלי שעם הזמן בעייה זו תיפתר מאליה ו\או עם סיוע של איש מקצוע מתאים.4. אני עדיין לא מאוהב באישה זו.אין לי את "הפרפרים" שרציתי שיהיו לי.אולי זה בגלל שהמשיכה הפיסית שלי אליה (ישנה משיכה מסויימת) אינה כפי שחוויתי בעבר כלפי אחרות.מצד אחד - לא נראה לי שאחוש רע אם הקשר ייפסק.מצד שני - נראה לי שהסיכוי הוא קטן שאמצא מישהי טובה יותר, כלומר, צריך לדעת להתפשר בחיים.כל החיים הינם מסכת של פשרות.ישנם רגעים שאני כבר כמעט משלים עם ההחלטה להיפרד.לעומת זאת, ישנם רגעים שאני "תופס" את עצמי ואומר לעצמי שאני לא יודע להעריך את מה שיש לי ביד, ואצטער מאוד בהמשך אם ניפרד.אשמח מאוד לקבל עיצה.תודה מראש
ד"ר אורן חסון
מסכת של פשרות
⌄
מ יקר,
לגבי ילדיך, אין לך הרבה מה לעשות בשלב זה, וזה לא רלוונטי. הסיכוי שהם ירגישו מאוהבים באשה אחרת ומתנהלים באופן "טבעי" לאחר שתי פגישות, הוא ממילא אפסי, וזה יהיה נכון לכל אחת.אתה רוצה להיות מאוהב יותר, ואולי העובדה שהיא לא "מתמסרת" לך יותר, מפריעה גם לך להתמסר יותר, רגשית. אני מניח שיש לך איתה עליות ומורדות בחלק הרגשי. זה משהו שתצטרך להחליט אם מתאים לך או לא מתאים לך, והוא בינך לבינך. החלק האחר שאינו בשליטתך, הוא העובדה שהיא מסתירה ממך משהו, ואתה לא יודע מהו בדיוק. האם זה שיש לה בלגן בבית? האם זה שהיא גרה עם אמא שלה? האם זה שיש לה עושר בלתי מצוי, והיא רוצה שתאהב אותה בגללה ולא בגלל מה שיש לה? כל אלה נמצאים בתחום הבלתי ידוע. זה משהו שתצטרך לפענח עם הזמן, בין אם היא רוצה שתגורו בנפרד או ביחד. וגם לנסות להבין ממה נובע הצורך שלה לשמור עד כדי כך על פרטיותה. האם כשתדע, תדע גם יותר על הרצון שלך להיות איתה? - אולי כן, ואולי לא.
מ
מסכת של פשרות
⌄
תודה רבה!