התמודדות עם מערכת יחסים ללא עתיד

תאריך פנייה: 22.09.2013 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
מנדי
בוץ רגשי
22.09.2013 • 21:20

http://www.starmed.co.il/forum-93/page-3ד"ר חסון היקר שלום,מצטערת שאני פונה שוב ואנסה לקצר. בהמשך לפנייה תחת הכותרת "יחסים" מ18.8 (צירפתי לינק אם עוזר).לאחר פגישתנו הבטיח להתקשר למחרת אך לא התקשר. כשהתקשרתי לא ענה. לקחתי את זה כהבנה שחתך את הקשר, כאב לי אבל שמחתי שראיתי שהוא התנהג כמניאק ונעלם, התחלתי לדבר באינטרנט עם בחורים אחרים במטרה להתגבר עליו. פתאום אחרי 4ימים התקשר ואמר שחטף קלקול קיבה וזה השבית אותו לכמה ימים, טען שלא דיבר עם איש כל הזמן הזה. אמרתי לו שיכל למצוא דקה ביום לשלוח סמס קצר ולהסביר, סיפרתי שכבר התחלתי לדבר עם אחרים כי חשבתי שעזב, ובעיקר ביקשתי שבוע לחשוב אם אני רוצה להמשיך איתו. התנצל ואמר שאין בעיה. יש לציין שפעם אמר לי שאם אי פעם ארצה לעזוב אותו לטובת מישהו אחר שווה יותר, שאתאהב בו, לא יעמוד בדרכי, ואם יהיה לי טוב איתו עצמו אז שאשאר איתו, לשיקולי.לבסוף הודעתי לו שהחלטתי לא להמשיך. כל מה שהיה לו לומר היה חג שמח וכל טוב. זה כאב לי מאוד, אפילו שכל השבוע קברתי את המחשבות עליו וחשבתי אם יכל להיעלם לכמה ימים מבלי להודיע וכבר עברתי טראומת פרידה אז אוכל לעזוב אותו ואולי זה לטובה. הקלות שבה ויתר עליי היממה אותי זה שלא היה לו כלום לומר ונתן לי ללכת. כעת אני בדילמה האם עשיתי נכון שנפרדתי. הוא מאהב מושלם ומקנאת לחשוב עליו עם אחרת במיטה. חוששת שלא אמצא עוד מאהב כמוהו שיספק אותי כמוהו ושאהיה פתוחה איתו כמו שהייתי איתו. מצד שני, למשל, לא כל כך רציתי מין אנאלי והוא אמר "אין חיה כזו לא רוצה" - לא שאילץ אותי לכך אך עשה מה שרצה בעיקרון. וגם מין אורלי, קשה לי לעשות זאת זמן ארוך והוא התעלם מהקושי שלי ועשיתי עד שגמר. השאלה כעת האם כדאי לחזור עליו? כי אני פתאום חושבת על הדייט האחרון שלנו בים בלילה, זה היה אחד הלילות היפים בחיי, הייתי מאושרת, אך מפחיד אותי שמוצאת עצמי חושבת שכל אחד אחר שהיה נמצא שם במקומו וגורם לי להנות היה בסדר מבחינתי (שאולי מתגעגעת רק לאווירה). ניתקתי את הקשר גם כי אני מתחילה קורס שבוע הבא עם בני גילי ויהיה לי פחות זמן פנוי וגם כי קשה לי לנסוע עד אליו וכי אני רוצה להיות פנויה רגשית לקשר אמיתי. הכרתי גרוש עם ילדים אך הבנתי שהוא לא בשבילי אז ויתרתי גם עליו. כדאי לחזור אליו בגלל הסקס הטוב וכי קצת מתגעגעת או שלאור הלא אכפתיות שלו טוב עשיתי שעזבתי? מאוד קשה לי כרגע וממש מאלצת עצמי לא להתקשר אליו , בבקשה ד"ר חסון היקר עזור לי לצאת מהבוץ הרגשי הזה כי אני טובעת בו ולא יודעת אם פעלתי נכון ומרגישה מכורה אליו. חג שמח ותודה רבה רבה.

מנדי
יש לציין!
23.09.2013 • 14:52

שכשאמרתי לו שדיברתי עם אחרים כי נעלם ענה "אבל למה עשית את זה, את לא מאמינה באנשים, הרי אמרתי לך שאם ארצה להיפרד אי פעם אגיד לך במפורש".משום שאני זו שנפרדתי אז זה אומר שעוד יש פתח לחזור שוב, יש לי את ה"כח" לחזור וזה מטריד ומפתה.ברור היה לי אז וגם עתה שקשר זה יסתיים מתישהו ושאני רק נקשרת אליו אבל המציאות קשה להתמודדות, קשה ליישם למרות ההיגיון.

ד"ר אורן חסון
ירידה לצורך עלייה
24.09.2013 • 12:40

מנדי יקרה,
תודה על הלינק. הוא אמנם לא היה מדוייק, אבל עזר לי למצוא את השיחה הקודמת שלנו.ראי, מצד אחד כבר כתבת קודם שאין לזה עתיד, ולכן שממילא תצטרכי להיפרד ממנו. עכשיו, למקרא מכתבך, נראה גם שלמרות המשיכה שלך אליו, הוא בכל זאת ניסה גם לכפות עליך דברים שלא היו נוחים לך, והיה לפחות קצת חסר התחשבות, אם לא יותר מזה. אני תוהה לכן אם לא ניסית להיות קצת יותר "פתוחה" ממה שהתאים לך רגשית, כדי שזה יסתדר. ואולי לתוך זה נכנסה גם התהייה אם להיגרר ולהיסחף לזה למרות שאין לזה עתיד. כי רצית לרָצות אותו? כי ראית בו סוג של בונוס זמני שהיית מוכנה גם לשם עבורו? - יכול להיות. בכל מקרה, נראה שביחסים ביניכם היו לא מעט נסיונות שליטה שלו, והתמסרות שלך. אם את יודעת שאין לזה עתיד, אז בהחלט סביר שעשית את הדבר הנכון. עם גבר מתאים ופתוח, וכאשר יש אהבה הדדית ונתינה ורצון טוב משני הצדדים, תהיה לך גם איתו פתיחות, ואולי אפילו טובה יותר. זה רק לוקח זמן למצוא אותו, ובינתיים, החסר הרגשי והפיזי (והם הולכים פעמים רבות יחד), מקשה. אין ספק. איך אומרים? ירידה לצורך עלייה, נכון?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מנדי
ירידה לצורך עלייה
24.09.2013 • 17:53

ד"ר חסון היקר,
פשוט נתת לי כוחות להמשיך והבהרת לי חד משמעית שמעט כאב זה מחיר פעוט ועדיף לשלם. אתה כל כך צודק.תודה רבה וחג שמח!

ד"ר אורן חסון
ועדיין זה כואב, אני יודע.
26.09.2013 • 20:18

מנדי יקרה,
ועדיין זה כואב, אני יודע. אלא שלפעמים צריך לעשות דברים כואבים, כדי להגיע למקום טוב יותר. שיהיה קל, יחסית, ומוצלח מהר, יחסית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083