התמודדות עם מערכת יחסים: עצות ושינויים

תאריך פנייה: 26.04.2023 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ציפי
מרגישה נטושה
26.04.2023 • 19:33

לפעמים נראה לי שבעלי רוצה לחזור לגור אצל ההורים שלו... בני 30 נשואים שנתיים
אני בהריון ראשון חודש שישי , יותר הורמונלית מבד"כ. בכל פעם שאני קצת מראה חוסר שביעות רצון ממשהו ישר הוא מסתגר בתוך עצמו ואז מתקשר לאמא שלו ושואל מה נשמע ומה הןלך ורוצה ללכת לבקר את ההורים ופתאום נראה מחוייך ורק רוצה שיגידו לו שאוהבים אותו (הילד הכי קטן במשפחה) ואני מרגישה נטושה ומיותרת... עכשיו היינו בעל האש עם המשפחה המורחבת שלי וכולם פינקו אותי בהריון והערתי לו שהוא לא מספיק מפנק ומבקש ממני לעשות דברים בשבילו , זה היה גם עקיצה קצת בצחוק. והוא לקח את זה קשה ואמר לי שאי אפשר להגיד לו כל הזמן על מה שהוא לא טוב בו, ואז רצה שנלך וכל הדרך הביתה שתק ולא דיבר איתי. ואז התקשר לאמא שלו לידי ורצה לבקר אותם אבל כבר היה מאוחר מדי , וכולו בשיחה איתה נראה מחויך כי היא חולה עליו בלי פרופורציות, מהאמהות שחושבות שהילד שלהן מושלם בלי פגמים.
דיברתי איתו על זה והוא מכחיש ואומר שאוהב אותי והכל טוב. אבל התחושות שלי לא משקרות. אני מבינה שאני יכולה להשתפר ולהשתדל להיות יותר מכילה ורכה, אבל אני לא מושלמת ולא בא לי להרגיש ממנו כל הזמן שיש לו אלטרנטיבה שהיא לחזור להורים. די אתה לא ילד קטן, אתה גבר נשוי, תכף אבא, תתמודד גם כשלא נעים... זה ממש מוריד לי ממנו ומעליב, מרגישה שאני אופציה ב' בשבילו.. ובמיוחד שאין מה לעשות ואיך לדבר על זה כי הוא מכחיש . מה עושים?

ד"ר אורן חסון
צ'אנס לגדול ולהתחזק
27.04.2023 • 22:59

ציפי יקרה,
אתם בחודש שישי. גם הוא, ציפי. עוד רגע הוא יהיה אבא. אני רוצה לומר בזה שיש סיכוי שהוא ילמד לקחת אחריות בחודשים שלאחר הולכת הבן או הת שלכם. זה קורה ללא מעט גברים. אז גם אם הוא הילד הקטן ונאהב של אמא שלו, בהחלט יתכן שהוא יתחיל לראות את הדברים אחרת.לגבי העניין שאת אופציה ב' בשבילו, את מבינה שזה לא כך. גם אם יש לו מישהי שאוהבת אותו בכל תנאי, אני לא חושב שיש צורך לומר שאת אוהבת אותו באופן אחר, ושהוא אוהב אותך באופן אחר מאשר את אמו. גם אם את לא אוהבת אותו "בכל תנאי" כמו אמא שלו, וזה טבעי – כי את גם מצפה ממנו לדברים אחרים מאשר אמו – את אוהבת אותו ורוצה בטובתו, אבל גם רוצה עוד דברים, וכאשר את אומרת אותם, הוא מרגיש שהוא לא מספיק טוב בעינייך. יתכן שהוא רגיש יותר ממה שהיית רוצה בעניין הזה. מצד שני, בחרת בו בגלל הרבה דברים נוספים. תני לו צ'אנס לגדול ולהתחזק, ותני לעצמך צ'אנס מקביל, להיות יותר "מכילה ורכה, גם אם לא מושלמת", ואני מצטט אותך כשאני כותב את זה.את יותר פגיעה עכשיו, ואפשר להבין את זה. זה טבעי במצב הזה. את קוראת לזה יותר "הורמונלית". קחי גם את זה בחשבון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083