התמודדות עם מחשבות שליליות בזוגיות
גל
רפונזל האמיתית
⌄
היי
אני בת 23 ..
עם קושי ענקי להתחבר ולהתפתח לגברים.. בעבר לא הייתי ככה ונפגעתי קשות מאחד שמירר לי את החיים במשך כמה שנים טובות.. וכרגע אני אחרי כל הבלאגן שהיה איתו ( כבר שנה עברה) אבל עדיין מתקשה בלהתחיל ולקיים מערכת יחסים נורמלית.
אני מאוד פוסלת גברים על באמת שטויות
לאחרונה יצא לי לצאת עם מישהו בן 26
בהתחלה נורא לא התלהבתי.. אבל הכרחתי את עצמי לצאת.. אני יודעת שיש בי את המנגנון של הלא להתלהב מה שגורם לי לא לרצות ואז לחרטה אחרי זה שסיימתי את הקשר
אני והבחור נפגשים כבר קצת פחות מחודשיים הוא מתכתב עמי מעט במהלך השבוע ואז בדרך כלל בסופש נפגשים פעם אחת
עד כה לא הייתי בטוחה שאני רוצה אז לא כל כל הפריע לי שהוא לא מדבר איתי יותר מדי
אבל.. במפגש האחרון שלנו כן פתאום הרגשתי שאני רוצה יותר.. וגם ביקשתי ממנו שיראה יותר פתיחות ויעזור לי להפתח גם כי נורא קשה לי.. הוא נורא לא נותן להכיר את עצמו בדרך הזאת. ( ראוי לציין שזה בן אדם מאוד עסוק ושונה מבן אדפ נורמלי הוא פועל בכמה וכמה תחומי עניין שונים)
מפה לשם שלחתי לו הודעה לגבי מה שהרגשתי שוב בערב אחד ( לפני יומיים) שאני צריכה להכיר אותו יותר והוא פשוט נעלם. לא הגיב ולא כלום.
הלחצתי אותו? האם פעלתי בחוכמה? האם שתיקה כהודעה? המסר ברור ואינו רוצה בקשר?
מרגיש כיאלו עשיתי כוחות מאומצים להתחיל ולהרגיש משהו התחלתי למישהו ושוב קיבלתי בעיטה לפנים.
קשה לי להפתח קשה לי לרצות להיות עם מישהו..
למה תמיד כשאני מצליחה ויוצאת קצת מהחומה מכניסים אותי בחזרה אליה כך כך מהר
ד"ר אורן חסון
מחשבות אוטומטיות שליליות
⌄
גל יקרה,
את צודקת מאד בתחושה שלך. כי לקח לך זמן להיפתח - אבל גם לקח לך זמן להחליט שאת רוצה. אלא שאת מבינה שזה לא יהיה "תמיד" כשאת מצליחה ויוצאת מהחומה. זה אולי קרה מספר פעמים קטן, וכל מה שאת צריכה, כדי להצליח, זה פעם אחת שונה.אז נכון שלקח לך זמן עד שהחלטת שאת רוצה, ושאת חושבת שגם בעתיד זה יהיה כך. הזמן הזה, אכן גורם לקשר להתפתח לאט, וכשהוא מתפתח לאט, לא פעם הוא גם הולך לאיבוד בשלב מוקדם יחסית. אבל אולי אפילו זה לא יהיה תמיד.אם תרגישי שהמחזוריות הזו באמת שבה שוב ושוב, ושכל פעם מרחיקה עוד יותר את הפעם הבאה, אולי כדאי שתלכי לטיפול - כי את צריכה ללמוד לחשוב אחרת.ראי בבקשה באתר שלי עוד מידע על "מחשבות אוטומטיות שליליות", אלו שמפריעות לנו לתפקד כראוי, כאשר יש לנו אותן. המחשבה שלך, "תמידכשאני מצליחה לצאת מהחומה, מכניסים אותי כל כך מהר אליה בחזרה", היא מחשבה שכזו, מחשבה אוטומטית שלילית, שמייאשת, ומפריעה לך לשוב ולתפקד. היא גם לא נכונה, כי לא בדקת מספיק פעמים כדי לומר לעצמך שזה באמת "תמיד", ושה"תמיד" הזה ימשיך "לנצח". כאשר נפגעים, קל להגיע למקומות השליליים הללו ולהתייאש. זה לא אומר שהמחשבה נכונה.