התמודדות עם 'לא מציאות' בזוגיות
איש הגשם
שלום אורן
⌄
אני גר בישוב קטנצ'יק. יש שמועות בישוב שאני שכבתי עם מישהי, באקט כוחני, על סף האונס.כמובן שזה שטויות. מעולם לא שכבתי איתה. השמועות הגיעו גם אליה, והיא נפגשה איתי כדי לדבר עליהן. היא כמובן יודעת שמעולם לא היינו ביחד, כך שזה קישקוש. וגם לה השמועות מפריעות. אתה מבין איזה אבסורד זה?. היא אומרת לכל העולם: מעולם לא שכבתי איתו, וודאי שהוא לא אנס אותי. ואיכשהו השמועות ממשיכות, ולא מאמינים לה!.זה מטריף אותי.היא אומרת שזה שטויות. אני אומר שזה שטויות. ובכל זאת, הרכילות ממשיכה.זה גם מפריע לי שהשם שלי נקשר לשמועה כזאת, כי בטח אנשים חושבים: אין עשן בלי אש. ועובדה שבמקרה הזה - לא קרה כלום. והבחורה צועקת את זה, ואני צועק את זה - והרכילות ממשיכה.לא מרגיש לנו נכון לטפל בזה בכלים משפטיים.השאלה מה עוד אפשר לעשות. גם מבחינה מעשית, וגם מבחינת הרגשות שלי ושלה.
ד"ר אורן חסון
לשנות את המציאות המדומה
⌄
איש הגשם יקר,
לפעמים גם ל"לא מציאות" יש השפעה חזקה על המציאות. דרך אחת היא להניח שהלא מציאות הזו קיימת בדעתם של אנשים במרחב התודעתי-חברתי, ולהתמודד עם זה כאילו זו מציאות - או לחילופין לברוח ממנה, כלומר, לנטוש את המקום. דרך אחרת היא לצאת לקמפיין שבו תשכנעו את עולם התודעה הזה שזו לא המציאות. איך עושים זאת? - אני לא יודע מה יתאים לכם, אבל יש דרכים לעשות זאת, כמו לצאת לתקשורת בראיון זוגי ברור, שבו אתם יכולים להכחיש את השמועות ששמעתם, להודיע שזה מפריע לכם, ואולי אפילו להאשים את מי שאתם חושבים שאשם בשמועות הללו, או אולי להודיע לכולם שאתם זוג לכל דבר ושיירדו מכם. האם אתם מוכנים לעשות זאת ביחד בדרך שתבחרו? האם יש לכם הכלים, הרצון והמאמץ? - לא יודע. יכול להיות. אולי בכלל תספיק העובדה שיראו כלפי חוץ שאתם בעצם חברים/ידידים טובים לכל דבר. אבל זו החלטה שלכם.