התמודדות עם כעסים: צעדים לשיקום
אור
חוסר שליטה בעצבים
⌄
שלום,
אני ובן זוגי נמצאים בקשר כמעט שנתיים, אנחנו בני 25.יש לי בעיה שאני פשוט לא מצליחה להתגבר עליה- אני מתעצבנת מהר ומתפרצת מאוד בקלות.לי ולבן זוגי יש מגוון בעיות בקשר כמו לכל זוג. קורים מקרים בהם אינני מסכימה עם דעתו אך לצערי בהרבה ממקרים אלו העצבים עולים אצלי תוך שניות ואני מתפרצת ללא שליטה, צועקת עליו ולעיתים אף מנבלת את הפה. ניסיתי ואני פשוט לא יודעת איך לשלוט על עצמי כשזה קורה. כל פעם לאחר מקרה כזה אני אכולת חרטה ומתקשה להבין מה גרם לי להגיב בצורה כזו מוגזמת. באמת שלא מדובר במקרים חמורים או בהתנהגות כה פושעת מצידו שמצדיקה תגובות כאלו. אני יודעת שאני צריכה לנשום עמוק, לספור עד עשר לפני שאני מגיבה, לנסות להתרחק ברגע שאני שמה לב שזה עומד לקרות- ואני פשוט לא מצליחה. הבעיה פוגעת בקשר בצורה חמורה, בן זוגי כבר מאוד מתקשה להתמודד עם זה והדבר מתיש אותו ואותי מאוד. אני מאוד אוהבת את בן זוגי ומאוד רוצה לדעת כיצד אוכל להתגבר על הבעיה. אני באמת נואשת לעזרה.
ד"ר אורן חסון
טיפול בכעסים
⌄
אור יקרה,
עשית במכתבך זה צעד חשוב מאד בדרך לשיקום - ההכרה בכך שיש לך בעיה פנימית, רגשית, שאת צריכה ללמוד להתמודד איתה. הצעד הבא, הוא להחליט לטפל בזה, ולעשות זאת ברצינות, בעקביות ובאחריות.ראי באתר שלי דיון עלטיפול קוגניטיבי התנהגותי. זהו טיפול שעוסק הרבה בחרדות ובדיכאון, אבל הוא גם עוסק הרבה בכעסים ובניהול כעסים. ראי בקישורים שמימין בדף הזה, "הסבר מ.א.ש.", ו"מ.א.ש. - איור". אלה יתנו לך קצה חוט, אבל רק קצה חוט. אחר-כך, חפשי מטפל להתמודדות עם כעסים. אם תרצי, את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל.