התמודדות עם כישלון זוגי
חן
חזרה לגרוש?
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב!לפני שנתיים התגרשתי ,הייתי נשואה 24 שנים,בתקופה של שנתיים לפני הגירושין התחילו מריבות מצד בעלי לשעבר,על ביזבוז יתר של כספים מצידי,וכל דבר שלא ניראה לו היה גורר אותי לריב וצעקות,לפני הילדים,לבסוף פירקנו את החבילה .אך נשארנו ידידים, לפני כחודשיים נפגשנו במקרה,הייתי בנופש בצפון.הקליק והגעגוע היה משני הכיוונים ,אחרי שיחה ארוכהלתוך הלילה החלטנו לחזור ,ועתה בעלי לשעבר חזר לחיק המשפחה ,יש ביננו משיכה מינית ממש כמו בהתחלה .אך הויכוחים בנושא הכספי שוב חזרו ,אני אובדת עצות,הוא לא מוכן ללכת ליעוץ,ואני מרגישה שנכנסתי למלכודת שקשה לצאת ממנה,יש לנו שתיי בנות בגיל העשרה,ואני פוחדת לאכזב אותן ולומר להן שוב שזה לא זה .ד"ר מה אני עושה ?
ד"ר אורן חסון
פרק א' שתיים
⌄
חן יקרה,
לצערי ולצערך, את לא צריכה להתחשב בבנות, כי אם את תהיי אומללה, הן תיסבולנה גם כן. מבחינת הבנות, אל תקחי את האשם אלייך, במקרה של נסיון שלא הסתדר, וגם, אל תטילי אותו עליו. ניסיתם, ולא הסתדר, כי אתם לא מסתדרים. זה לא בהכרח כישלון. זו בחינה של דרך, והליכה לדרך שאתם מקווים תהיה טובה יותר. אם תסבירו להן נכון שמציאות היא דבר מורכב, הן יבינו, ויהיה להן קל יותר, למרות הכאב.אפשרות ביניים, חן, היא ללכת בהתחלה ליעוץ לבד, ולראות אם יש משהו שאת יכולה לעשות, שאולי ישנה גם את המנהגים שלו. זה אפשרי, בעזרת הדרכה.