התמודדות עם כאב מהעבר בזוגיות

תאריך פנייה: 12.04.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
להמתין או ללכת על זה?
12.04.2014 • 11:43

שלום רב
אני בן 29 וחברה שלי בת 25 אנחנו נמצאים ביחד כבר חצי שנה ....לאחרונה לפני שבוע בערך הצעתי לה נישואין....אנחנו מדברים הרבה בפלאפון ולאחרונה היא סיפרה לי על מקרה שהיה לה עם הארוס הקודם שלה שבו היא מספרת שמיהוא התקשר אליה בלילה בתקופת היותה מאורסת לו והתחיל לשאול אותה שאלות כמו למשל אפשר להיפגש איתך אפשר לגעת לך בכול מיני מקומות ראיתי אותך ואני דלוק עלייך ממש וכו.....לה היה חשש שזה היה הארוס שלה ולאחר שבועיים שהייתה שבורה ופגועה החליטה ללכת למשטרה להתלונן .....לאחרונה גם נודע לה שהארוס שלה היתחתן והיא התקשרה אליי בוכה וכואבת שהיא לא סולחת לו בחיים והיא מקפידה עליו היא אמרה חבל שלא הכנסתי אותו לבית סוהר אף על פי שהיא לא ידעה ב 100 אחוז שזה הוא שהתקשר אליה באותו לילה ..שאלתי אותה את לא תרגישי רע עם זה שהוא יכנס לבית סוהר ?היא ענתה יכול להיות אבל אני הייתי ממש פגועה וכן מגיעה לו להיכנס לבית סוהר.....יש לה רגשות נקם חזקות ביותר .....וגם שהיא שמעה שהארוס הקודם התחתן היא אמרה לי נו מתי נלך לחפש אולם ...יכול להיות שהיא רוצה להתחתן רק בגלל שהארוס שלה התחתן למרות שאני יודע שהיא אוהבת אותי ....השאלה שלי זה האם כדאי להיתחתן איתה במצב שהיא עדיין בוכה על הארוס הקודם?שהיא בכתה בגללו ממש ניפגעתי ....היא אמרה שהיא הייתה בן אדם שמח פעם והוא הרס לה את כול השמחה ...ממש פוגעה שהיא אומרת את זה שאני איתה ..מה כדאי לעשות?לחכות עם זה?לא לבצע צעדים כעת ?ואולי מחר אני יעשה לה איזה משהוא שהיא תרצה להתנקם בי כמו שהיא הלכה למשטרה בקשר לארוס שלה ?קצת מפחיד על כול שטות ללכת למשטרה...אשמח לתשובה תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
כאב מן העבר
13.04.2014 • 10:50

חסוי יקר,
היא לא בוכה על הארוס הקודם שלה. היא בוכה על הפגיעה שנפגעה. הנישואים של האקס שלה רק מעצימים את הפגיעה, כי זה מעמת אותה עם השאלה אם הבינה נכון את מה שקרה, וגם מחזיר אותה אל הפגיעה והכעס שלה מאותה שיחת טלפון שהיא רואה כמשהו מניפולטיבי, ואולי אפילו עם השאלה איך האמינה בו כאדם עד שהיתה מוכנה להתחתן איתו. זה מעמת אותה גם עם השאלה אם היא יודעת להתמודד עם כעסים ועם חשדנות, ומחזיר את הזיכרון הרגשי שלה אל העוצמות של הכאב הפגיעה והכעס שחשה בעת העימות הקשה ההוא. עכשיו אתה מקבל את ההדים של אותה תחושה, והיא מספרת לך כדי שתקל עליה. ומן הסתם, כאשר היא מרגישה דברים בעוצמות האלה, והעלבון והכעס עולים שוב, קשה לה יותר לשים לב לכך שגם אתה נפגע.דברו על זה. קודם כל, תן לה מקום לפגיעה ולכעס שלה, ואחר-כך, בהדרגה, ספר לה שבעצם, אתם רגע לפני נישואים, ומה היא היתה מרגישה לו היית מספר לך עכשיו על איזו אקסית שלך מן העבר, ועל הכאב שחשת כאשר היא נפרדה ממך. אם היא תרגיש שאתה מבין את הכאב והפגיעה של פעם (כי זה באמת של פעם, ורק ההרגשה הזו היא שחוזרת עכשיו, לא החרטה על הפרידה ממנו), יהיה לה קל יותר להבין מדוע התחושה שלך היא כאילו היא בוכה על הקשר ההוא שנגמר, כאשר יש לה אותך. שיחה נכונה, יכולה לחבר אתכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083